Η Μ. Χρυσοβελώνη σχετικά με την έλλειψη νεφρολόγων στο Νοσοκομείο του Βόλου

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Λυκουρέντζο, σχετικά με την έλλειψη νεφρολόγων στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Συγκεκριμένα η Βουλευτής ανέφερε στην ερώτηση:

«Ένας από τους τομείς που έχει πληγεί από τη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης είναι και αυτός της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, συχνό φαινόμενο αποτελεί η έλλειψη ιατρικού δυναμικού σε μεγάλο αριθμό νοσοκομειακών ιδρυμάτων ανά τη χώρα, γεγονός που οδηγεί σε αναμφισβήτητη έλλειψη παροχών σε κάθε Έλληνα φορολογούμενο από μέρους της πολιτείας. Αναφέρομαι εδώ στην ευαίσθητη περίπτωση των νεφροπαθών. Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις τόσο του Προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας όσο και του Συντονιστή Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, τα όρια της ανθρώπινης ανοχής και αντοχής των ασθενών αυτών έχουν ξεπεραστεί, καθώς σημειώνεται έλλειψη νεφρολόγων στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου οι ασθενείς υποβάλλονται στις απαραίτητες αιμοκαθάρσεις. Επισημαίνω εδώ ότι στο Νεφρολογικό Τμήμα του εν λόγω νοσοκομείου υπηρετούν μόνο 3 νεφρολόγοι, οι οποίοι αδυνατούν να φέρουν εις πέρας όλα τα περιστατικά λόγω φόρτου εργασίας αλλά και δυσλειτουργιών εξαιτίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Έτσι λοιπόν παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς δεν καλύπτονται οι ανάγκες αιμοκάθαρσης, γεγονός που επιδεινώνει τη δύσκολη και χρόνια πάθησή τους. Ως εκ τούτου ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  • Τι προτίθεστε να κάνετε και πότε για την κάλυψη των κενών στο ιατρικό δυναμικό του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου; Έχετε λάβει υπόψη σας τις τεράστιες δυσμενείς συνέπειες της έλλειψης ιατρών στο συγκεκριμένο τμήμα;»

Αθήνα, 19.1.2013

Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει