Η ΝΕ της ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας για την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου για τα γεγονότα βίας που παρατηρούνται τελευταία στην πόλη μας επισημαίνει τα εξής :

Η συζήτηση για τη βία θα πρέπει να γίνει και με τη συμμετοχή των κομμάτων. Οι λύσεις είναι και πολιτικές και αυτές δεν μπορούν να υπάρξουν ερήμην των κομμάτων ή χωρίς τη συμβολή τους. Εκτός από τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, λοιπόν, είναι απαραίτητη σ’ αυτή τη συζήτηση και η συμμετοχή των κομμάτων.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εμμένει σταθερά στην άποψη ότι δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» βία. Η βία ούτε αιτιολογείται, ούτε δικαιολογείται και σε καμία μορφή και περίπτωση δεν είναι αποδεκτή. Στο θέμα της βίας και της προάσπισης της δημοκρατίας θα πρέπει να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις με ειλικρίνεια και καθαρότητα.

Η εμπλοκή και η αποδοχή πρακτικών βίας δεν ωφελούν τη δημοκρατία, αν δεν την απειλούν κιόλας, ταλαιπωρούν τους πολίτες και ζημιώνουν την ήδη δοκιμαζόμενη και χειμαζόμενη αγορά της πόλης μας.

Οι θεσμοί δοκιμάζονται και θα πρέπει όλοι και ο καθένας ξεχωριστά να τοποθετηθεί απέναντι στο φαινόμενο και να αντισταθεί στη λογική της βίας, από όπου κι αν προέρχεται. Η κοινωνική συνοχή είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά και να δυναμώσουν και να επεκταθούν οι μορφές της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε από μακριά όλα αυτά τα φαινόμενα. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό τόξο αντιμετώπισης της βίας στο οποίο θα μετάσχουν αυτοδιοίκηση , κοινωνικοί φορείς αλλά και τα κόμματα . Έτσι θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή . Σ’αυτό το στόχο πρέπει να συμβάλλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις με σαφήνεια , καθαρότητα και ειλικρίνεια

Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες και ο αγώνας για δημοκρατία , δικαιοσύνη , αλληλεγγύη πρέπει να μας ενώσει όλους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει