Η νομιμότητα από την Αριστερά δεν προασπίζεται χέρι – χέρι με τις δυνάμεις καταστολής

ΑΡΘΡΟ του Γ.Γ. της Γενικού Γραμματέα της Περιφερειακής Ένωσης Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης (Π.Ε.ΔΙ.Μ.Ε.) και Διευθυντή των e-Saloniki.gr και e-Volos.gr Αντώνη Κουμιώτη

ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ κανείς τον τρόπο με τον οποίο ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προσπαθεί να διαχειριστεί την πλειοψηφούσα εντολή των δημοτών, έχοντας παραλάβει ένα σωστό μπάχαλο από τον προκάτοχό του Παναγιώτη Σκοτινιώτη και ταυτόχρονα να μην χάσει το τρένο της καθημερινότητας, τρόπος ο οποίος θα κρίνεται καθημερινά για όλη την επόμενη πενταετία (κάντε υπομονή) και που τις πρώτες εβδομάδες διοίκησής του φυσιολογικό είναι κάποιες φορές να χαρακτηριστεί ενδεχομένως και από λανθασμένους χειρισμούς ακόμα, γιατί όχι και λόγω απειρίας αν θέλετε, θα παρακαλούσαμε να μας επιτραπεί η αποτύπωση κάποιων σκόρπιων σκέψεων για τον τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων από την μείζονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, υπό τον επικεφαλής της και πολύπειρο στην τοπική αυτοδιοίκηση Μαργαρίτη Πατσιαντά.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ εάν ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς το έχει αντιληφθεί, αλλά για την επόμενη πενταετία και αυτό βάσει της δημοτικής βούλησης, όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, η παράταξή του, με επικεφαλής τον ίδιο, θα πρέπει να ασκήσει αντιπολίτευση. Εάν δηλαδή, γράφουμε εάν, ο κ. Αχιλλέας Μπέος και οι συνεργάτες του, αποδειχθούν, κάτι που αντευχόμαστε και δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συμβεί, κατώτεροι των περιστάσεων και της εντολής των Βολιωτών, το βαρύ φορτίο της προάσπισης των συμφερόντων της πόλης θα πέσει μοιραία στους ώμους του κ. Πατσιαντά και της παράταξής του. Μία παράταξη βεβαίως, που δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι θα μπορούσε να είναι η ίδια δημοτική αρχή, εάν είχαν αποφευχθεί συγκεκριμένα λάθη, μεταξύ αυτών και κάποια προσωπικά λάθη του κ. Πατσιαντά, όπως η δημόσια αίτηση υποστήριξης του συνδυασμού, μεταξύ των δύο εκλογικών Κυριακών, από τους συνδυασμούς που υποστήριζαν μνημονιακές δυνάμεις, όπως αυτοί υπό τους κ.κ. Παναγιώτη Σκοτινιώτη και Μιχάλη Μιτζικό (Όπως και να το κάνουμε κ. Πατσιαντά, δυστυχώς βεβαίως για την πολιτική σας πορεία και υστεροφημία, η Ιστορία δεν θα λησμονήσει να καταγράψει την πολιτική αντίφαση που διαπράξατε, έχοντας δηλαδή λάβει την υποστήριξη του αντι-μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, την δεύτερη Κυριακή να ζητήσετε και την υποστήριξη των μνημονιακών δυνάμεων της πόλης. Κάτι που φυσικά στέρησε από την Αριστερά την δημοτική αρχή της πόλης).

ΛΑΘΗ – ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ, τα οποία, δυστυχώς, συνεχίζονται από τον κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά, είτε με αποχωρήσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια, είτε από επισκέψεις και καταγγέλιες στα Αστυνομικά Τμήματα της πόλης. Λάθη σε κάθε περίπτωση, τα οποία δεν συνάδουν με την πολιτική κουλτούρα, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποστήριξε την υποψηφιότητά του, όσο και κάποιων εκ των δημοτικών του συμβούλων, οι οποίοι εκτέθηκαν στην ετυμηγορία των συμπολιτών τους, τους οποίους σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλουν να απογοητεύσουν.

ΝΑΙ κ. Πατσιαντά, μπορεί να μην το διακρίνετε, ωστόσο είναι αλήθεια… Οι μισοί και πλέον δημοτικοί σας σύμβουλοι, αισθάνονται ήδη αμήχανα με τον τρόπο που έχετε επιλέξει να αντιμετωπίζετε τα θέματα που προκύπτουν ως επίκαιρα στον Δήμο Βόλου. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι κ. Πατσιαντά, που ενώ τους βάλατε στην διαδικασία και με την συνεργασία τους φτάσατε, όλοι μαζί, την παρατάξη στην μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, τώρα, όχι μόνο δεν τους ρωτάτε, μα δεν τους κοινοποιείτε καν τις ανακοινώσεις πριν τις στείλετε προς δημοσίευση στα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης, όπως την τελευταία για παράδειγμα που εκδόσατε. Και αυτό, το τελευταίο, δυστυχώς για εσάς κ. Πατσιαντά, αποτελεί καταγγελία δημοτικών σας συμβούλων!

ΤΕΛΟΣ και επειδή τούτες τις κρίσιμες για την χώρα και τον τόπο, μέρες και ώρες, έαν κάτι πρέπει να καταπολεμηθεί για να γλιτώσουμε τα χειρότερα, είναι η απαξίωση των ιδεολογιών, της πολιτικής και φυσικά της νομιμότητας, την οποία σαφώς και όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να προασπίσουμε, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Πατσιαντά κάτι που μας έχει διδάξει η πρόσφατη πολιτική ιστορία και αυτό δεν είναι άλλο απ’ ότι Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ… Ειδάλλως κ. Πατσιαντά και οι υπουργοί της μνημονιακής συγκυβέρνησης τη νομιμότητα προασπίζονται, στέλνοντας τις διμοιρίες των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις. Εάν τώρα συμφωνείτε μαζί τους ως προς τους τρόπους προάσπισης της νομιμότητας, γι’ αυτό και καταγγείλατε τον Αχιλλέα Μπέο στην ΕΛ.ΑΣ., τότε δεν μας μένει άλλη λύση… πάμε πάσο!

Υ.Γ.1: κ. Πατσιαντά, μεταξύ των άλλων που “πλήρωσε” με την μη εκλογή του ο Παναγιώτης Σκοτινιώτης, ήταν και η επιλογή του, να υποδεχθεί στο δημαρχιακό του γραφείο μαθητές παρουσία ανδρών των ΟΠΚΕ και να πραγματοποιήσει συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των ΜΑΤ… Αντίθετα, ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί όπως έχει χαρακτηριστεί και από εσάς, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας είχατε υποδειγματική παρουσία, κατέβηκε να διώξει της δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.!

Υ.Γ.2: Και για να προλάβουμε ορισμένους… Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως εάν κάποιο Μέσο Ενημέρωσης στην περιοχή αντιδρά και μάλιστα προς όλες τις κατευθύνσεις, αυτό δεν είναι άλλο από το e-Volos.gr… Γι’ αυτό και το εν λόγω άρθρο θα πρέπει να εκληφθεί διαφορετικά… και ο νοών νοείτω!

Διαβάστε περισσότερα:

Αναβιώνει το κοινό μέτωπο Πατσιαντά – Σκοτινιώτη, αυτή τη φορά για τα πεζοδρόμια
Μπέος: Ας έρθουν να πάρουν εμένα τη Δευτέρα αυτόφωρο. Το έργο θα ολοκληρωθεί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει