Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εκφράζουμε όλοι μας δημόσια το σεβασμό μας στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, εκφράζουμε όλοι μας το θαυμασμό μας σε εκείνη τη Γενιά που δεν δίστασε να αγωνιστεί ενάντια στη χούντα που είχε υποτάξει τον τόπο μας.

Αποτελεί πεποίθηση των προοδευτικών δυνάμεων, ότι για να αλλάξει η χώρα, πρέπει να αλλάξει η Εκπαίδευση και για να γίνει αυτό χρειάζεται η ανάπτυξη ενός νέου μεταρρυθμιστικού κινήματος στην Παιδεία που θα διεκδικήσει μεγάλες τομές.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι παγιδευμένη σε ένα φαύλο κύκλο οικονομικής καχεξίας και κρίσης και όλα αυτά, μέσα σε ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας με τους κινδύνους για το μέλλον, οικονομικούς και κοινωνικούς, να πολλαπλασιάζονται με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια

Οι δημοκρατικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας έχουν καθήκον να ανατρέψουν αυτόν τον φαύλο κύκλο, διαμορφώνοντας ένα Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θα προκύψει μετά από ευρύτατο διάλογο με όλες τις παραγωγικές , κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ούτως ώστε η αναγέννηση της χώρας να γίνει κτήμα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, μέσα από την υιοθέτηση μιας νέας Κοινωνικής Συμφωνίας.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου 43χρόνια μετά, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία μετουσιώνεται σε εργασία, κίνητρα, ελπίδα και προοπτική για τους νέους.

Καλούμε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει