Η Gabriella Camarsa στο Βόλο για την προβολή προγράμματος LIFE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάντηση με τους εταίρους του προγράμματος LIFE07 ENV/GR/000282 “Ανάπτυξη Τοπικών Σχεδίων Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» (CLIM LOCAL 2020) είχε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG CLIMA) υπεύθυνη για την παρακολούθηση και την προβολή των προγραμμάτων LIFE.

Η κα. Gabriella Camarsa βρέθηκε στο Βόλο για να προβάλει το έργο ως το καλύτερο έργο LIFE στην κατηγορία που αφορά στη δημιουργία και εφαρμογή Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μαζί με ένα ακόμη έργο από τη Βρετανία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μια παρουσίαση της υλοποίησης και των αποτελεσμάτων του προγράμματος από στέλεχος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου που είχε και το συντονισμό του έργου, καθώς και από στελέχη της ΑΝΕΒΟ και της ΔΕΥΑΜΒ.

Αναλύθηκε ο τρόπος λειτουργίας του Εργαλείου για τον υπολογισμό των εκπομπών ρύπων αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου αλλά και τη δυνατότητα πρόβλεψης των τάσεων εκπομπών, γεγονός που επιτρέπει τη χάραξη πολικών για την πρόληψη και την αποφυγή εκπομπών ΑΦΘ. Παρουσιάστηκαν τα έργα που υλοποιήθηκαν στους τομείς των μετακινήσεων, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίων, της ενημέρωσης των πολιτών και της ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, εξοικονόμησης ενέργειας και υιοθέτησης ενός τρόπου καθημερινής ζωής γενικότερα, φιλικού προς το περιβάλλον. Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Άρης Σαββάκης και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ κ. Αντρέας Ζέρβας ανέλυσαν τους στόχους και τις επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση της μείωσης των αερίων θερμοκηπίου και εξοικονόμησης ενέργειας.

Η κα. Camarsa επισκέφτηκε επίσης το χώρο όπου λειτουργεί η Πιλοτική Μονάδα Κομποστοποίησης πράσινων απορριμμάτων, τα δύο σχολεία όπου πραγματοποιήθηκαν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, (αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, μόνωση οροφής), καθώς και πολίτες που είχαν κληρωθεί να παραλάβουν και λειτουργούν οικιακό κομποστοποιητή στην αυλή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει