Θηριώδες αυτοκινητάκι από τα «Συγκρουόμενα» με άδεια κυκλοφορίας για το δρόμο – Θα το οδηγούσες;

[ad_1]

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μία από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες που κάνουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά, είναι η βόλτα στο λούνα παρκ. Ανάμεσα στα διάφορα παιχνίδια, σίγουρα αυτό που ξεχωρίζει, είναι τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια τα οποία είναι μικρά, διθέσια, κινούνται με ρεύμα και είναι φτιαγμένα για να τρακάρουν και να προσφέρουν γέλιο. Όμορφες στιγμές και αναμνήσεις χαράς που καταγράφονται στις μνήμες των παιδιών και τους συντροφεύουν για πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και οι ενήλικες όμως, όταν θα βρεθούμε πίσω από το τιμόνι στα συγκρουόμενα, διασκεδάζουμε το ίδιο. Να οδηγείς ένα όχημα με το δικαίωμα να τρακάρεις; Ποιος ενήλικος δεν ξεδίνει με κάτι τέτοιο;

Στον Dan Hryhorcoff, φαίνεται πως τα συγκρουόμενα του άρεσαν τόσο πολύ που πλέον σε ηλικία 60 ετών έφτιαξε ένα τέτοιο αυτοκίνητο το οποίο είναι νόμιμο για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους. Έχει μήκος 4μ. ύψος 2.1μ. και πλάτος 1.6μ. όντας αρκετά μεγαλύτερο από το κλασικό αυτοκίνητο διασκέδασης που βασίστηκε.

Για να ξεκινήσει το έργο, λοιπόν, έπρεπε να πάει στο λούνα παρκ Knoebels. Εκεί, πέρασε οκτώ ώρες, εξετάζοντας τα οχήματα και, κυρίως, λαμβάνοντας μετρήσεις. Επιστρέφοντας στο σπίτι, αναδημιούργησε το αμάξωμα χρησιμοποιώντας φελιζόλ, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία καλουπιών, ώστε να μπορέσει να φτιάξει το τελικό όχημα από fiberglass.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μοναδική αυτή κατασκευή κινεί ένας κινητήρας από Chevrolet Aveo, ο οποίος όμως, μαζί με το σύστημα μετάδοσης, τοποθετήθηκαν στο πίσω μέρος, ώστε να υπάρχει πίσω κίνηση.

Παράλληλα, ο μπροστινός τροχός είναι από μοτοσικλέτα, δίνοντας στο όχημα εντυπωσιακά μικρή ακτίνα στροφής, ενώ στα μάτια του κράτους είναι τρίκυκλο και έτσι έλαβε πιο εύκολα την άδεια κυκλοφορίας.

Ο συνταξιούχος πλέον Hryhorcoff περιγράφει τον εαυτό του ως μηχανικό, όχι ως καλλιτέχνη, και είχε ένα μηχανουργείο κατά τη διάρκεια των εργασιακών του χρόνων. Ακόμα και πριν από αυτό, όταν ήταν παιδί, θυμάται ότι ήταν γοητευμένος με οτιδήποτε μηχανικό, μαστορεύοντας χορτοκοπτικές μηχανές και κατασκευάζοντας ακόμα και καρτ.

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει