Θυσία των Μολώχ του πολέμου

[ad_1]

Θλίψη προκαλούν τα επίσημα στοιχεία θανάτων ή τραυματισμών που αφορούν παιδιά στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη από το 2008 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 και τα οποία έχει καταγράψει το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, τα τελευταία 15 χρόνια, από πλευράς Παλαιστινίων, σχεδόν 1.500 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων, ενώ περισσότερα από 30.000 αγόρια ή κορίτσια έχουν υποστεί τραυματισμούς. Από τη μεριά του Ισραήλ, 25 παιδιά έχουν σκοτωθεί στα πλαίσια των εχθροπραξιών, ενώ περισσότερα από 500 έχουν τραυματιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, 4.326 άνδρες και 626 γυναίκες από την Παλαιστίνη αποτελούν θύματα την τελευταία δεκαπενταετία, ενώ 247 Ισραηλινοί άνδρες και 36 γυναίκες έχουν σκοτωθεί εξίσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1948 έως σήμερα, περισσότεροι από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και ο αριθμός αυτός ολοένα και γιγαντώνεται.

Τα νούμερα σίγουρα μπαίνουν σε «ζυγαριά». Οι πληγές που μετρούν οι Παλαιστίνιοι είναι αναμφίβολα υπερπολλαπλάσιες. Όταν γίνεται όμως λόγος για αθώα παιδιά που δεν φταίνε τίποτα σε όλη αυτή την ιστορία, τα λόγια περιττεύουν. Είτε ανήκουν στη μία είτε στην άλλη πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει