Ιερέας θύμα ληστών στο κέντρο της Λάρισας

Τρεις κακοποιοί που δίστασαν να επιτεθούν στη μέση του δρόμου σε έναν 85χρονο συνταξιούχο ιερέα για να τον ληστέψουν
Για λίγες ώρες ένιωσαν… πλούσιοι οι τρεις κακοποιοί που δεν δίστασαν να επιτεθούν στη μέση του δρόμου σε έναν 85χρονο συνταξιούχο ιερέα για να τον ληστέψουν. Όμως, πριν περάσει ένα 24ωρο, ταυτοποιήθηκαν από τους άνδρες της Ασφαλείας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Οι δράστες ηλικίας 46, 54 και 41 χρόνων φαίνεται πως είχαν πληροφορίες ότι ο ηλικιωμένος κληρικός είχε στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε κάνει ανάληψη πριν από τα capital controls επειδή φοβόταν «κούρεμα» των καταθέσεων και γνώριζαν ότι το είχε πάντα μαζί του, για να αποφύγει το ενδεχόμενο να του διαρρήξουν το σπίτι και να βρουν τα χρήματα! Έτσι, παρακολουθούσαν τις κινήσεις του και του έστησαν ενέδρα σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Όταν βεβαιώθηκαν ότι κανείς δεν τους έβλεπε, οι δυο από αυτούς επιτέθηκαν στον ανυπεράσπιστο ιερωμένο, τον χτύπησαν και του άρπαξαν ένα τσαντάκι που περιείχε μετρητά, ύψους περίπου 10.000 ευρώ! Οι ληστές έσπευσαν να εξαφανιστούν με το Ι.Χ. φορτηγό στο οποίο τους περίμενε ο τρίτος συνεργός τους. Όμως, δεν υπολόγισαν τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής που τους κατέγραψαν, με αποτέλεσμα να συλληφθούν ο ένας μετά τον άλλο τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Στην κατοχή τους κατασχέθηκε μέρος του κλεμμένου ποσού ύψους 8.105 ευρώ, ενώ συνελήφθη και μια 50χρονη γυναίκα στην κατοχή της οποίας κατασχέθηκαν άλλα 500 ευρώ από τη λεία της ληστείας και κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Παράλληλα, της ασκήθηκε δίωξη και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα επειδή είχε μαζί της τρία πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Ακόμη, στην κατοχή των τριών δραστών κατασχέθηκαν το φορτηγό, μία κυνηγετική καραμπίνα η άδεια κατοχής της οποίας είχε λήξει και 80 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας τους απήγγειλε κατηγορίες κατά περίπτωση για ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ναρκωτικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει