Κάλεσμα στους αγρότες για ξεσηκωμό από την Ν.Ε του ΚΚΕ Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση-κάλεσμα της ΝΕ του ΚΚΕ Μαγνησίας, όπως έφτασε στο e-mail μας:

Αγρότες, αγρότισσες, κάτοικοι της υπαίθρου,

Η φτώχεια και η εξαθλίωση εξαπλώνεται ραγδαία στα χωριά μας. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με την ΕΕ και την πλουτοκρατία της χώρας, φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας. Τσακίζουν κάθε κατάκτηση, που κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες και θυσίες τα προηγούμενα χρόνια, στο εισόδημα, την υγεία, την ασφάλιση, τη μόρφωση των παιδιών μας. Η φοροληστεία, τα χαράτσια, η ακρίβεια, η ανεργία γονατίζουν κάθε οικογένεια στην πόλη και το χωριό. Την ίδια στιγμή, στο απυρόβλητο αφήνουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τους καπιταλιστές που μπούχτισαν στα κέρδη και τα πλούτη. Τους δίνουν νέες φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και ζεστό χρήμα για να μη βγουν χαμένοι απ’ την κρίση.

Με τα νέα μέτρα οδηγούνται στην απόγνωση οι οικογένειες των φτωχών αγροτών. Οι φόροι στο εισόδημα, στο πετρέλαιο, οι αυξήσεις στο ρεύμα και τα νερά, τα χαράτσια στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία, οι δυσβάσταχτες εισφορές στον ΕΛΓΑ και τον ΟΓΑ, το πετσόκομμα των συντάξεων δεν είναι τα τελευταία μέτρα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Μπροστά μας βρίσκεται η νέα ΚΑΠ που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο φτωχό αγρότη και τις καλλιέργειές του.

Μας λένε ότι η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή, να κάνουμε υπομονή, θα υπάρξει ανάπτυξη, θα βγούμε απ’ την κρίση. Λένε ξανά ψέματα όπως τα προηγούμενα χρόνια, τότε που μας υπόσχονταν τον παράδεισο της ΕΟΚ και της ΕΕ, την ευημερία που θα έφερνε η ένταξη στην ΟΝΕ και το ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι η έξοδος απ’ την κρίση και η ανάπτυξη δεν αφορούν τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυταπασχολούμενους. Αφορά τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους και τους τσιφλικάδες που θα πάρουν τα χωράφια. Για το λαό θα συνεχίσουν τα δεινά, θα τον βυθίζουν σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η υπομονή έχει εξαντληθεί, ζούμε στα όρια της ανθρώπινης επιβίωσης και αξιοπρέπειας. Απαιτείται γενικός ξεσηκωμός. Κανείς δε θα μας χαρίσει τίποτα, εκτός απ’ αυτά που μόνοι μας θα κερδίσουμε.

Δεν το βάζουμε κάτω, δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν υποτασσόμαστε στη μοιρολατρία και την απογοήτευση. Υπάρχει λύση για τον αγρότη.

Είναι η οργάνωσή του σε παραγωγικό συνεταιρισμό σε μια λαϊκή οικονομία, που την εξουσία δε θα έχουν οι καπιταλιστές, αλλά ο εργαζόμενος λαός. Το κράτος, θα παρέχει όλα αυτά, που θα χρειάζεται ο αγρότης για να καλλιεργεί. Εφόδια, ενέργεια, επιστημονική στήριξη, έργα υποδομής, προστασία από φυσικές καταστροφές. Η παραγωγή θα δίνεται στο κρατικό εμπόριο και το εισόδημα θα είναι εξασφαλισμένο. Θα υπάρχει κρατικό δίκτυο μεταποίησης των προϊόντων. Η παραγωγή θα σχεδιάζεται και θα αναπτύσσεται με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Δε θα καταστρέφονται καλλιέργειες, δε θα κλείνουν εργοστάσια, όπως αυτό της ζάχαρης, για χάρη των συμφερόντων των μονοπωλίων της ΕΕ. Στην ύπαιθρο θα αναπτύσσονται όλες οι δομές υγείας, πρόνοιας, εκπαίδευσης για τις ανάγκες των αγροτικών οικογενειών και θα είναι δωρεάν.

Αυτή η λύση δεν είναι για το μακρύ μέλλον. Είναι άμεση, αναγκαία και ρεαλιστική. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να φοβόμαστε να συγκρουστούμε με τη σημερινή κυβέρνηση, τη σημερινή εξουσία, με την ΕΕ και τα κόμματά της.

Μπορούμε, χωρίς αυτούς.

Τώρα, να ξεσηκωθούμε πιο αποφασιστικά απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης. Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να κοινός για όλα τα λαϊκά στρώματα που δέχονται την επίθεση. Χρειάζεται να δυναμώσει ο κοινός αγώνας εργατών, αγροτών, αυταπασχολουμένων. Χρειάζεται λαϊκή συμμαχία, για να μπορέσει αποτελεσματικά να νικήσει στη σύγκρουση με τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, χωρίς να φοβόμαστε την αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, την αλλαγή της εξουσίας. Αυτό φοβούνται και γι’ αυτό προσπαθούν να στρέφουν τον ένα απέναντι στον άλλο. Να διαχωρίζουν τον εργάτη απ’ τον αγρότη, να τους παρουσιάζουν σαν αντίπαλους, κρύβοντας ότι εξίσου όλοι τους τσακίζονται απ’ την κυριαρχία και τα κέρδη των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

Το ΚΚΕ πάντα σου έλεγε και σου λέει την αλήθεια. Ποτέ δε σε κορόιδεψε, ότι μπορεί να λυθούν τα προβλήματά σου μέσα στην ΕΕ και στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Ποτέ δε θα σε κοροϊδέψει λέγοντάς σου, ότι υπάρχουν καλά μνημόνια και καλές δανειακές συμβάσεις. Ότι τα προβλήματα θα λυθούν με διαπραγματεύσεις από μια άλλη κυβέρνηση, χωρίς συγκρούσεις, χωρίς ανυπακοή και απειθαρχία, χωρίς μαζικούς και σκληρούς αγώνες.

Δυνάμωσε τώρα την πάλη σου,

Μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει