Κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου καλεί όλους τους μεταλλεργάτες να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Ιούλη στις 7:30 το απόγευμα στην πλ. Πανεπιστημίου.

Το νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ είναι καρμανιόλα ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα γιατί:

Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους στα 67 με άμεση εφαρμογή.

Μειώνονται οριζόντια όλες οι συντάξεις.

Έρχεται νέα φοροληστεία με αύξηση του ΦΠΑ, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ κ.α. που θα μειώσει μισθούς και συντάξεις.

Ιδιωτικοποιείται όλη η δημόσια περιουσία.

Μένουν άθικτοι και ισχύουν στο ακέραιο όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των δύο προϊγούμενων μνημονίων.

Αν τα μέτρα περάσουν, αν καταφέρουν να φορτώσουν στην καμπούρα των εργαζομένων ένα ακόμα μνημόνιο, τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, κύρια για τις νεότερες γενιές των εργαζομένων, για όσους βέβαια καταφέρουν να βρουν δουλειά. Το μέλλον που διαμορφώνεται για τους σημερινούς νέους είναι ζοφερό: Δουλειά χωρίς δικαιώματα, Ασφάλιση με προκαθορισμένες εισφορές, αλλά άγνωστες και αβέβαιες παροχές, οικογενειακή, προσωπική και κοινωνική ζωή σμπαράλια.

Επομένως, η αντίδραση, η οργανωμένη αντίσταση και ο επιθετικός αγώνας ενάντια στα νέα μνημόνια και μέτρα είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, χρέος απέναντι στις νεότερες γενιές. Σ’ αυτή την προσπάθεια πρωταγωνιστεί το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα και οι άλλες δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει