Κάλεσμα του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών Ν. Μαγνησίας στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζομένους του κλάδου της καθαριότητας να πάρουν μέρος:

στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στις 10:30 π.μ.

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Ο νόμος Κατρούγκαλου να μην φτάσει καν στη Βουλή. Να αποσυρθεί.

Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται! Όσοι μιλούν για τροποποιήσεις και αλλαγές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! Είναι οι ίδιοι που έχουν στηρίξει την ουσία των μέτρων. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που έχουν συνδιαμορφώσει και στηρίξει διαχρονικά την αιματηρή επίθεση που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Είναι τα κόμματα που μαζί με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και τώρα κάνουν πως διαφωνούν. Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους!

Με μια φωνή απαιτούμε:

Να πληρώσει η πλουτοκρατία, η μεγαλοεργοδοσία. Αυτοί που κατέκλεψαν τα ταμεία, αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, την ανεργία, τα άθλια μεροκάματα, την ανασφάλιστη δουλειά, την φτώχεια. Να πληρώσουν αυτοί που οι κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν «υπεύθυνη» στάση, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους.

Απαιτούμε ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και σύνταξης, δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, με τις απαραίτητες κρατικές υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, αξιοπρεπείς συντάξεις και όχι δουλειά μέχρι τα γεράματα. Δεν θα μας γυρίσουν στις αρχές του αιώνα!

Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που είναι προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων, που θυσιάζουν τις ζωές μας.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης της ανατροπής της κυριαρχίας των μονοπωλίων και περνά από τον δρόμο της ικανοποίησης των δικών μας αναγκών.

Άλλη λύση δεν υπάρχει!

Ή τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο! Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει