Καθυστέρηση στην απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις εγκατάστασης μικρών ανεμογεννητριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής :

Κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για «πράσινη» παραγωγή ενέργειας, και συγκεκριμένα με τον Νόμο 4203/2013 δόθηκε η δυνατότητα εγκατάστασης μικρών ανεμογεννητριών σε γήπεδα, οικόπεδα και κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες μάλιστα θα είναι ενταγμένες στο Διασυνδεδεμένο Δίκτυο της χώρας.

Η εγκατάσταση αυτών των μικρών ανεμογεννητριών, ισχύος μέχρι 50 kW, μπορεί να γίνει αποκλειστικά στο πλαίσιο Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης που καταρτίζεται με απόφασή σας.

Παρότι σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο η σχετική απόφαση έπρεπε να εκδοθεί μέχρι τις 30/6/2014, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί, με αποτέλεσμα ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ (ΔΕΔΔΗΕ) να επιστρέφει τις αιτήσεις σύνδεσης μικρών αιολικών σταθμών που καταθέτουν μικροεπενδυτές, ακόμη και σε περιπτώσεις που έχουν ήδη ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Γιατί καθυστερεί η έκδοση της αναγκαίας απόφασης, η οποία θα δρομολογήσει πολλές μικρές επενδύσεις και θα συμβάλει στην παραγωγή πράσινης ενέργειας;
2. Πότε αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει