Καθυστερεί η έκδοση των Δελτίων μετακίνησης ατόμων με αναπηρία

Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων μετακίνησης ατόμων με αναπηρία, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα, παρά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης από τις 9 Αυγούστου 2016.

Η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας αναφέρει τα εξής: «Στις 9 Αυγούστου 2016 εκδόθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ’ αριθμ. Δ24α/Φ.11/ΓΠοικ36017/780 απόφαση για τη «Χορήγηση Δελτίου Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2016». Εντούτοις, οι νέοι δικαιούχοι με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. αδυνατούν να λάβουν το Δελτίο Μετακίνησης που τους αντιστοιχεί. Οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών που είναι αρμόδια για την έκδοση των Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για τη σχετική απόφαση. Το γεγονός αυτό οφείλεται στη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη σύναψη σύμβασης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αξίζει να επισημανθεί πως το Δελτίο μετακίνησης ατόμων με αναπηρία αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό των δικαιούχων. Τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να μεριμνήσουν άμεσα, ώστε να επωφεληθούν αυτού του δικαιώματος και οι νέοι δικαιούχοι με πιστοποιημένη αναπηρία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Για ποιο λόγο δεν έχουν συναφθεί ακόμη οι συμβάσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των δελτίων μετακίνησης για τα άτομα με αναπηρία;
2)Πότε θα ξεκινήσει η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει