Και νέο ψηφοδέλτιο στον Βόλο, με την συμμετοχή του Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά

“Βόλος Ανοικτή Δημοκρατική Πόλη” ονομάζεται η νέα αυτοδιοικητική παράταξη, η οποία φιλοδοξεί να κατέλθει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, από την Ιδρυτική Διακήρυξη της οποίας μαθαίνουμε ότι μεταξύ και άλλων επιφανών Βολιωτών, συμμετέχει και ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς και ακολουθεί, όπως ακριβώς έφτασε στο e-Volos.gr:

ΒΟΛΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η αυτοδιοικητική παράταξη ΒΟΛΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ είναι γέννημα των δύσκολων καιρών της πολυδιάστατης κρίσης και του νοσηρού κλίματος που βιώνουμε και στην πόλη μας.
Ο αυτοδιοικητικός λόγος έχει φτωχύνει στις μέρες μας, ωστόσο η παρουσία των κομματικών υποψηφίων καλά κρατεί. Οι εποχές είναι ιδιαίτερα δύσκολες, αλλά το κομματικό κατεστημένο συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο, τον προ κρίσης, τρόπο. Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στον πολιτικό προγραμματικό λόγο των παρατάξεων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές παρενέργειες με απρόβλεπτες εξελίξεις. Είναι θλιβερό η δυσαρέσκεια των πολιτών στο κομματικό σύστημα να αντανακλάται και στον λαϊκό θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Με την γέννηση της, η παράταξής μας, φιλοδοξεί να γίνει μια αυθεντική αυτοδιοικητική παράταξη, η οποία θα έχει τα «μάτια» της στραμμένα εξ ολοκλήρου στην κοινωνία των πολιτών και τα προβλήματά της. Στην επεξεργασία της πολιτικής μας λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη:

· Τις αδιέξοδες και αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων και τις τεράστιες επιπτώσεις τους στον θεσμό της αυτοδιοίκησης
· Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» το οποίο τελικά επιβλήθηκε για να εξυπηρετήσει την δημοσιονομική προσαρμογή σε βάρος της αυτοδιοίκησης.

Η αυτοδιοίκηση έχει υποστεί σοβαρή οικονομική αφαίμαξη και πιέζεται να μετακυλήσει το κόστος λειτουργίας της στις πλάτες των δημοτών. Έτσι μια μοναδική ευκαιρία προοδευτικής μεταρρύθμισης του λαϊκού αυτού θεσμού, κατέληξε στην ενίσχυση του δημαρχοκεντρικού μοντέλου λειτουργίας, σε βάρος της δημοκρατίας και των αρχών της συμμετοχικότητας, εγγύτητας και επικουρικότητας.

Η οικονομική κρίση ήταν και παραμένει βαθιά πολιτισμική κρίση και η ενίσχυση του ρόλου της αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας, αποτελεί αντίδοτο στην παρακμή και όχι απλά ένα εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης.

Πέραν τούτων η παράταξή μας δεν χρησιμοποιεί ως άλλοθι τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών και του «Καλλικράτη», δεν την εκφράζει η εύκολη και ανέξοδη καταγγελία, θεωρεί ότι η αυτοδιοίκηση, στο σύνολό της, αποτελεί προνομιακό πεδίο εφαρμογής προοδευτικών και καινοτόμων πολιτικών και μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσω της ενεργούς συμμετοχής των δημοτών στα δρώμενα και στις κρίσιμες αποφάσεις που τους αφορούν. Η Δημοτική αρχή του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου πέραν όλων των άλλων, δεν αξιοποίησε, παρά ελάχιστα, τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων σε σχέση ακόμη και με τους Καποδιστριακούς Δήμους, και όχι μόνο στα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και στα ζητήματα που έχουν σχέση με την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής.

Εμείς τα μέλη της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΒΟΛΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ», αγαπάμε αυτή την πόλη, θέλουμε την πρόοδό της, πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητές της, και με εργαλεία την διαβούλευση, την συλλογικότητα και τη δημοκρατία, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να διεκδικήσουμε:

· Την ενίσχυση της εσωτερικής δημοκρατίας των Δήμων του ¨Καλλικράτη¨ άμεσα με την δημιουργία τοπικών αυτονομιών των περιφερειακών πρώην Δήμων (στο επίπεδο του Συμβουλίου Περιοχής), με την δυνατότητα και τους απαραίτητους πόρους ώστε να αναλάβουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας (καθαριότητα, πράσινο, φωτισμός, αποκαταστάσεις κλπ). Το κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να έχει τον επιτελικό στρατηγικό ρόλο, στα ζητήματα σχεδιασμού της ανάπτυξης και των υποδομών.
· Την εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης για δράσεις περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής, μέσω της αξιοποίησης πιστώσεων από το ΕΣΠΑ το ΣΕΣ, το εθνικό ΠΔΕ και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για ένα Βόλο της ανάπτυξης και της καινοτομίας, για τον Βόλο της ισόρροπης παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας.
· Την αξιοποίηση με όραμα, δικαιοσύνη και διαφάνεια των προγραμμάτων κατά της ανεργίας με ρήτρα αποτελέσματος και στόχο την μόνιμη απασχόληση.
· Τον Βόλο της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, με την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων στη βάση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού της προσωπικότητας των πολιτών και όχι της ελεημοσύνης, με τεκμηριωμένη διεκδίκηση, δράση αλλά και δημιουργικό εθελοντισμό.
· Τον Βόλο του μέλλοντος μας, με την στήριξη των νέων στην δημιουργία επιχειρήσεων και στην ένταξη τους στην παραγωγή. Την προώθηση δράσεων καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, αλλά και τη στήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων, για την εξασφάλιση της απασχόλησης των νέων σε δυναμικά επαγγέλματα και την αποτροπή του κύματος της μετανάστευσης.
· Την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος και του αθλητικού ιδεώδους στην περιοχή. Επιτέλους η αργοναυτική εκστρατεία, η Αργώ, ο μύθος των Κενταύρων, η Εστουδιαντίνα, η Regatta και άλλες σοβαρές δράσεις, πρέπει να αποτελέσουν τα δυνατά χαρτιά της εξωστρέφειας και της οικουμενικότητας της πόλης μας. Ο αθλητισμός για όλες τις ηλικίες πρέπει να μπεί στο κέντρο της πολιτικής του νέου Δήμου. Η συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς της περιοχής θα πρέπει να βρει μόνιμες φόρμες.

Όσον αφορά το νερό, την καθαριότητα, τη δημόσια γη και την ενέργεια, θεωρούμε ότι είναι κοινωνικά αγαθά. Πρέπει να περιφρουρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους παράλληλα με την αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών και του κόστους που πληρώνει ο Πολίτης. Κομβικό σημείο της επιτυχίας είναι το ανθρώπινο δυναμικό, με την εκμετάλλευση όλων των δεξιοτήτων του, με αξιολόγηση και αξιοκρατία. Μόνο έτσι θα αποτελέσει τον απαραίτητο καταλυτικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Επίσης δεσμευόμαστε να κρατήσουμε ζωντανή και ενεργή την παράταξη «ΒΟΛΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ», όχι μόνο μέχρι τις εκλογές, αλλά και κατά τη διάρκεια της πενταετίας. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε τον πολιτικό και δημοκρατικό μας ρόλο συμμετέχοντας στηρίζοντας αλλά και ελέγχοντας. Η προτεραιότητα βέβαια είναι να εκλεγεί μια νέα Δημοτική Αρχή που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, χωρίς συμπεριφορές που πληγώνουν του Βολιώτες, με δημοκρατικές ευαισθησίες, λογοδοσία και χρονοδιαγράμματα, με μέτρηση αποτελεσμάτων και με απαραίτητη την συμμετοχή των Πολιτών.

Καλούμε όλους τους Δημότες και ιδιαίτερα τους νέους να πλαισιώσουν την παράταξή μας, να την νοιώσουν σαν δικό τους χώρο άμεσης δημοκρατίας, δημόσιας δημιουργίας και παρέμβασης στα δρώμενα της πόλης και της περιοχής. Μόνο με την συμμετοχή μας μπορούμε να κάνουμε την διαφορά, να αποκτήσουμε μια Ανοικτή Δημοκρατική Πόλη.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ:
1. ΑΡΚΑΣ-ΚΟΛΕΤΣΟΣ ΜΑΝΟΣ
2. ΓΚΟΥΓΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
3. ΔΕΛΦΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
4. ΜΑΓΑΛΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
5. ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
6. ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ ΠΑΡΙΣ
7. ΝΤΟΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
8. ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
9. ΣΙΜΙΑΚΑΚΗΣ ΠΑΡΗΣ
10. ΣΙΤΤΑΣ ΘΕΜΙΣ
11. ΣΤΑΜΑΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
12. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει