Καλτσογιάννης: Πρότυπο οικοτουριστικής ανάπτυξης η Κάρλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επαφές του κ. Γ. Καλτσογιάννη σε Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Αερινό

«Η Κάρλα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Μαγνησίας, με πολλαπλά οφέλη για το οικοσύστημα, τον τουρισμό, και τον πρωτογενή τομέα» υπογράμμισε ο π.Αντιπεριφερειάρχης εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα υποδομών και περιβάλλοντος και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» κ. Γιώργος Καλτσογιάννης στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποίησε με κατοίκους και φορείς του Στεφανοβικείου, του Ριζομύλου και του Αερινού.

Η επανασύσταση της λίμνης Κάρλας και η υλοποίηση των συνοδών έργων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές, αναθερμαίνοντας την τοπική οικονομία και αναζωογονώντας την γεωργία, την κτηνοτροφία, αλλά και την αλιεία.

Στην επίσκεψή του στο Στεφανοβίκειο, το Ριζόμυλο και το Αερινό, ο κ. Καλτσογιάννης συζήτησε διάφορες πτυχές του ζητήματος της επανασύστασης της λίμνης Κάρλας και της προώθησης των συνοδών έργων, ενώ οι κάτοικοι εξέφρασαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για την πορεία του μεγάλου αυτού έργου, καθώς το συνδέουν σε σημαντικό βαθμό με την πρόοδο της περιοχής τους.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τόνισε πως «η επανασύσταση της λίμνης Κάρλας αποτελεί το μεγαλύτερο σε χρηματοδότηση έργο από το ΕΣΠΑ που υλοποιείται στη Μαγνησία. Εδώ και τρία χρόνια η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με συντονισμένες ενέργειες και άμεσες παρεμβάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατάφεραν να διασώσουν χρηματοδοτικά ένα έργο που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, και να προωθήσουν την υλοποίηση των συνοδών έργων. Και είναι βέβαιο ότι με την ολοκλήρωση της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι ρυθμοί των εργασιών θα γίνουν ακόμη πιο εντατικοί».

Παράλληλα ο π. Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλτσογιάννης αναφέρθηκε στον πολύπλευρο αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή η Κάρλα σημειώνοντας πως η λίμνη Κάρλα έχει τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε πρότυπο οικοτουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Γιατί μπορεί να συνδυάσει την διασφάλιση της ισορροπίας του οικοσυστήματος, με την ανάπτυξη τουριστικών επιλογών, την προσέλκυση υγιών επιχειρηματικών δράσεων, την ανάδειξη του πολιτισμού. Πρόκειται για ένα έργο συνώνυμο της βιώσιμης ανάπτυξης, μια πραγματική «επένδυση» για τον τόπο και με τη δράση μας την τελευταία τριετία έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με επιτυχία το τεράστιο φυσικό, κοινωνικό και πολιτιστικό απόθεμα που δημιουργείται για τους κατοίκους μέσα από το μεγαλύτερο εν εξελίξει περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει