Κατάληψη της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από τους εκπαιδευτικού

Μετά από απόφαση της ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας προχώρησαν σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 14:00, σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου που στεγάζεται η Β’θμια Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία τόσο στα βιβλία όσο και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και για το ζήτημα της β’ ξένης γλώσσας. Διαμαρτυρήθηκαν επίσης και για το σοβαρό θέμα των αποσπάσεων, στις οποίες δεν αναφέρονται πια τα μόρια τους.

Οι εκπαιδευτικοί από τη πλευρά τους σχολίασαν τη δίωξη του αντιπροέδρου του ελεγκτικού συμβουλίου για το θέμα της μη έγκαιρης εκτύπωσης των σχολικών εγχειριδίων και απάντησαν μέσω το πρόεδρου της ΕΛΜΕ Σωκρ. Σαβελίδη, ο οποίος χαρακτηριστικά σημείωσε «φθάνει στο σημείο η κυβέρνηση να συκοφαντήσει την ελληνική δικαιοσύνη για να καλύψει τα λάθη της, τις σοβαρές της αμέλειες για να καλύψει την ανικανότητά της. Πράγμα κι αυτό απαράδεκτο. Σε μια άλλη χώρα θα είχαμε παραιτήσεις υπουργών.”

Aξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΜΕ έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση για την Τετάρτη, ενώ λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα το Σάββατο θα λάβει χώρα στην Αθήνα η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ , όπου και θα προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει