Κατάργηση του αντιφυματικού εμβολιασμού στους μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού

Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ερώτηση προς τον υπουργό υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ζητώντας διευκρινίσεις επί της εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία καταργείται ο καθολικός αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής επισημαίνει ότι η απόφαση του υπουργείου να διενεργείται ο αντιφυματικός εμβολιασμός μόνο σε νεογνά υψηλού κινδύνου και όχι στο σύνολο των μαθητών των πρώτων τάξεων του σχολείου εγείρει ερωτήματα, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί την έντονη ανησυχία των γονέων. Συγχρόνως, τονίζει ότι η φετινή χρονιά αποτέλεσε και τη μοναδική κατά την οποία δεν πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εθνικός αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών, μετά το 1985.

Η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής: «1)Για ποιο λόγο καταργείται το καθολικό πρόγραμμα εμβολιασμού για τη φυματίωση στους μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού;
2)Πόσο ασφαλής μπορεί να είναι μια τέτοια απόφαση τη συγκεκριμένη περίοδο που η διασπορά της πνευμονικής μορφής της φυματίωσης είναι πολύ πιο εύκολη, λόγω της μεγάλης εισροής πληθυσμών από χώρες που δεν τηρούνται τα απαραίτητα προγράμματα εμβολιασμού και είναι εκτεθειμένοι σε συνθήκες που το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης ευδοκιμεί;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Δεν θα απαντήσει

Ο υπουργός υγείας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

Χθες, έγινε γνωστό από το υπουργείο υγείας ότι δεν θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου, σχετικά με την ένταξη των έργων εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου Βόλου στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο αρμόδιος υπουργός επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Εντούτοις, ο βουλευτής Μαγνησίας θα επανακαταθέσει την επίκαιρη ερώτηση, διότι πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, το οποίο αφορά τους πολίτες της Μαγνησίας και χρήζει εξέτασης μέσα από τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει