Καταγγέλουν τον Δήμαρχο Βόλου για μετακίνηση πολιτικής δίωξης εργαζομένου

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν και να κάνουν κουρελόχαρτο την απόφαση “μετακίνησης – πολιτικής δίωξης”»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις ανακοινώσεις των εργαζομένων (ΔΑΣ-ΟΤΑ) στον Δήμο Βόλου και του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας, όπως έφτασαν στο inbox του e-mail μας:

H «μετακίνηση – συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη» του Θόδωρου Τσαλούχα είναι συνέχεια «της χαφιεδολίστας που ζήτησε ο Δήμαρχος Βόλου, από τους υπαλλήλους του Δήμου Βόλου για τις πρόσφατες – πολυήμερες κινητοποιήσεις απειλώντας τους μάλιστα και με παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Η πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη του Θ. Τσαλούχα, γίνεται γιατί ακριβώς η Δημοτική Αρχή, o κ. Σκοτινιώτης και η αντιδήμαρχος Ν. Οικονόμου υλοποιούν το σχέδιο της συγκυβέρνησης “Νόμος και Τάξη”, νομίζοντας ότι μπορούν να τελειώνουν με ό,τι έχει να κάνει με τον αγώνα των εργαζομένων, με στόχο να κάμψουν το ηθικό τους με τον κατασταλτικό μηχανισμό και τον αυταρχισμό τους, για να υπηρετήσουν ανεμπόδιστα την πολιτική των μονοπωλίων, δίνοντας την καθαριότητα στον ιδιώτη.

Όλα αυτά τα έχει δείξει η Δημοτική Αρχή Βόλου από την περίοδο των κινητοποιήσεων, όπου στοχοποίησε την καθαριότητα Ν. Ιωνίας μέσα από το πρόσωπο του Θ. Τσαλούχα, με το να θέλει να σπάσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων γιατί ακριβώς κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα, είτε με την αναφορά προς τον ίδιο, είτε με την παρέμβαση του Εισαγγελέα, όπως ακριβώς γινόταν πριν 30-40 χρόνια.

Αυτή ακριβώς την αντεργατική πολιτική υλοποιεί ο κ. Σκοτινιώτης, που από τη μια αυτοαποκαλείται αριστερός και από την άλλη χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους μαύρων εποχών, αποδεικνύοντας περίτρανα τι σημαίνει κυβερνώσα αριστερά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν και να κάνουν κουρελόχαρτο την απόφαση “μετακίνησης – πολιτικής, συνδικαλιστικής δίωξης” του Θ. Τσαλούχα.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας, η οποία έχει ως εξής:

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεχτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου να στείλει στην πολιτική εξορία τον Θόδωρα Τσαλούχα, έναν καταξιωμένο εργαζόμενο και συνδικαλιστή που είναι πολίτης της Ν. Ιώνιας, προϊστάμενος πάνω από 20 χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας.

Δεν θα περιμέναμε από το συγκεκριμένο Δήμαρχο διαφορετική μεταχείριση απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα και στους εκφραστές του στο Δήμο Βόλου, γιατί είναι πιστός υπηρέτης της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, βιομηχάνων, Ε.Ε..

Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια της Δημοτικής Αρχής που στόχο έχει τον εκφοβισμό των εργαζομένων θα βρει απέναντι της όλους τους εργαζομένους του Δήμου και σύσσωμο το ταξικό εργατικό κίνημα

Απαιτούμε από το Δήμαρχο Βόλου να πάρει πίσω την απόφαση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει