ΚΚΕ: Ο λαός να μπει μπροστά με αγώνες και με την ψήφο του για να δυναμώσει τη Λαϊκή Συμμαχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να φτάσουν οι θέσεις του ΚΚΕ παντού, το αμέσως επόμενο διάστημα, προέτρεψε τους φίλους και τα μέλη του ΚΚΕ που βρέθηκαν σήμερα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ στην πολιτική συγκέντρωση της Τ.Ε. Βόλου, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κόμματος.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι στις επικείμενες εξελίξεις σε σχέση με την προεδρική εκλογή, ο λαός δεν πρέπει να μετράει τους 180 ή τους 120 βουλευτές, αλλά να βγει στο προσκήνιο, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ παντού, τη μόνη ελπίδα για να μπορέσει να βγει από τη σημερινή κατάσταση που τον έχουν φέρει. Το γεγονός ότι πρέπει να φύγει αυτή η συγκυβέρνηση, κάτι που λέει και το ΚΚΕ, το λέει φυσικά και μεγάλο κομμάτι του λαού, δεν σημαίνει ότι πρέπει ο λαός στη θέση της να φέρει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά βρίσκονται και οι δύο στην πλευρά της Ε.Ε., της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων, λένε ότι μπορεί να πάρει ο λαός ψίχουλα αν πάει καλά η καπιταλιστική οικονομία, κάτι που όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε πουθενά, αλλά όπου πέρασε τέτοια λογική στο λαό, τον οδήγησε σε χειροτέρευση της ζωής του.

Δεν μπορεί να πάει ο λαός για άλλη μια φορά με το «μικρότερο κακό». Έχει πρόσφατη πείρα για το τι τράβηξε όταν έκανε τέτοια επιλογή. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλεται σαν αριστερό και ριζοσπαστικό κόμμα, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι είναι τέτοιο. Μπορεί κάποιος ριζοσπάστης και αριστερός να μιλάει για το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, να εκθειάζει την οικονομική πολιτική του Ομπάμα. Αυτό χρειάζεται να το σκεφτούν όσοι θεωρούν τον εαυτό τους ριζοσπάστη ή αριστερό.

Θεωρούμε, συνέχισε, ότι μπορεί να μας εμπιστευτεί και κόσμος που δε συμφωνεί σε όλα μαζί μας. Σήμερα χρειάζεται να αναπτυχθεί μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που θα ασκεί αντιπολίτευση στην εργοδοσία και στις κυβερνήσεις της, όχι μόνο μέσα στη βουλή, αλλά και στο δρόμο, στο κίνημα. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει τέτοια πολιτική συμμαχιών, που καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, ανεξάρτητα από το που δουλεύει και τι ψηφίζει, να συγκροτήσουν συμμαχία. Ο λαός πρέπει να αρχίζει να προβάλλει τη δική του απάντηση στην εξουσία των μονοπωλίων που δεν είναι άλλη από την εργατική – λαϊκή εξουσία. Έχει τη δύναμη, αν το πάρει απόφαση να την επιβάλλει. Το ΚΚΕ σε μια τέτοια διακυβέρνηση θα βρίσκεται εκεί. Δεν πρόκειται ποτέ το ΚΚΕ να μπει σε μια αστική κυβέρνηση, όποια ονομασία και αν έχει, «αριστερή», «ειδικού σκοπού» ή όπως αλλιώς ονομαστεί, που θα διαχειρίζεται την οικονομία των επιχειρηματικών ομίλων. Μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι πάντα απέναντι στο λαό. Ο λαός έχει πείρα από τις αρχές της δεκαετίας του 80 και τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ. Ότι κατέκτησε εκείνη τη δεκαετία ο λαός προήλθε από τους αγώνες και ήταν σε άλλες συνθήκες ανάπτυξης του καπιταλισμού.

Το ΚΚΕ, κατέληξε, που σε λίγα χρόνια κλείνει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης, από την ίδρυσή του, δεν το έκρυψε ότι παλεύει για να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη. Μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια αυτός ήταν ο μπούοσυλάς μας σε κάθε φάση, σε κάθε καμπή, σε κάθε απόφασή μας και αυτό το καθήκον θα το πάμε μέχρι το τέλος. Μπορούμε να βάλουμε όλοι μας ένα λιθαράκι σε αυτή την πάλη. Το ΚΚΕ με την πολιτική του αποτελεί τη μοναδική δύναμη που δίνει ελπίδα στο λαό, μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, με τα ιδανικά και την επαναστατική στρατηγική του, είναι αχτίδα φωτός, αλλά και «σεμνή υπογραφή του λαού μας» όπως έγραψε ο Γ. Ρίτσος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει