Κοινή δήλωση Θεσσαλών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με αφορμή τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Ηρώ Διώτη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δημήτρης Γελαλής και Νίκος Μιχαλάκης εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε αναστάτωση βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άμεση απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Χωρίς καμία τεκμηριωμένη μελέτη για την αναγκαιότητα των εν λόγω διαθεσιμοτήτων, κι ενώ τα υπαγόμενα στο ΠΘ Τμήματα αυξήθηκαν με το Σχέδιο «Αθηνά», δανειστές και εγχώριοι τοποτηρητές επιδίδονται αυτές τις ημέρες σε ένα κακόγουστο επικοινωνιακό παιχνίδι, με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να υποδύεται τον ρόλο του καλού και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τον ρόλο του κακού.

Η τροπολογία που παρατείνει κατά 5 ημέρες τη λήξη της διαθεσιμότητας και κατατέθηκε –ως συνήθως- σε άσχετο νομοσχέδιο το μεσημέρι της Παρασκευής, δε λύνει το πρόβλημα, αλλά επιβεβαιώνει την αλλαγή της κυβερνητικής τακτικής, που όμως περιορίζεται σε άνευ ουσίας επικοινωνιακά “πυροτεχνήματα”. Την ίδια στιγμή από τις Βρυξέλλες δεν σταματούν να εκτοξεύονται απειλές ότι σε περίπτωση που οι απολύσεις αυτές δεν γίνουν τότε θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να περικόψει τους μισθούς όλων των εργαζομένων!

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε όλους τους τόνους ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή, εντός και εκτός Βουλής, για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων και την υπεράσπιση του δημοσίου Πανεπιστημίου. Σε απόλυτο συντονισμό με το εκπαιδευτικό κίνημα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε σειρά κοινοβουλευτικών ενεργειών άμεσα, ώστε να σταματήσει κάθε απόλυση από τα ΑΕΙ της χώρας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι τραγικά υποστελεχωμένο και όλοι οι υπάλληλοί του είναι απολύτως απαραίτητοι για την λειτουργία του Ιδρύματος και για την παροχή υψηλού επιπέδου ποιότητας σπουδών στους φοιτητές.

Οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου και συμπαρατάσσονται με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από τις πολιτικές της λιτότητας.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει