Κοινή πρόταση Μουλά, Μπαϊράμη, Νομικoύ, Χαυτούρα για το Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική πρόταση των Δημοτικών Συμβούλων Βόλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επαναφέρουμε το θέμα της ανάπτυξης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου Βόλου επειδή σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης θα είναι ο τουρισμός.

Η τουριστική ανάπτυξη του Βόλου της Μαγνησίας αλλά και της Θεσσαλίας με την προσέλκυση επισκεπτών από ξένες χώρες θα διευκολυνθεί σημαντικά με την αξιοποίηση του διεθνούς αεροδρομίου.

Είναι ανάγκη ο Δήμος Βόλου σαν η πρωτεύουσα του νομού να ασχοληθεί σοβαρά με το αεροδρόμιο, όπου με μία σειρά ενεργειών να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξή του, από το να αφήνεται η τύχη του έρμαια και ακαθόριστη με τον καθένα πρόσωπο και φορέα αποσπασματικά να εκφέρει την γνώμη. Να ληφθεί υπ’ όψη και η οδηγία της Τρόϊκας για ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Σας προτείνομε και ερωτούμε αν αυτό είναι στις προθέσεις σας δηλαδή να δρομολογήσετε μαζί με άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες είτε ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είτε κάποια ημερίδα με σκοπό τους μελλοντικούς σχεδιασμούς για την ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Θα σας προτείναμε να συμπεριλάβετε στον ενδεχόμενο σχεδιασμό απαραίτητα ένα Master Plan (Μάστερ πλαν), ένα πιθανό φορέα διαχείρισης, την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με όλες τις πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας και έναρξη συνομιλιών με την εκάστοτε κυβέρνηση για τις εκάστοτε ενέργειες.

Οι προτείνοντες

Γεώργιος Μουλάς

Αθηνά Μπαϊράμη

Νικόλαος Νομικός

Νικόλαος Χαυτούρας

Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει