Κοπή πίτας της ΕΚΠΟΛ στις 19/1/14

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Με την τριπλή ιδιότητα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού, της ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πηλιορείτικων Συλλόγων ο κ. Κώστας Χαλέβας με τους συνεργάτες του έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά. Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Valis Resort το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου, όπου παρευρέθηκαν 150 εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων της Μαγνησίας. Οι τυχεροί της βραδιάς που κέρδισαν το φλουρί είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δύο ιδιαίτερα αναμνηστικά από πλεξιγκλας και ινοξ τόσο της Αργούς, όσο και του Κένταυρου, τα οποία φιλοτέχνησε και προσέφερε ο αδερφός του προέδρου κ. Στέλλιος Χαλέβας.

O σύντομος απολογισμός o αναφερόμενος στις δράσεις της ΕΚΠΟΛ έγινε προκειμένου να ενημερωθούν οι παριστάμενοι φορείς και να βρεθούν δίαυλοι συνεργασίας.

Η επικέντρωση του ενδιαφέροντος δόθηκε στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN, το οποίο αποτελείται από φορείς που εκπροσωπούν 12 ευρωπαϊκά κράτη. Την προεδρία στις Βρυξέλλες η Ελλάδα θα κατέχει εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο κ. Χαλέβα για όλη τη διάρκεια του 2014 και την οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε δεδομένης, της οικονομικής ύφεσης, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τους ευρωπαϊκούς πόρους.

Επίσης, έγινε αναφορά στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, το οποίο κατακτήσαμε και στην παγκόσμια ακαδημία επιτυχιών, η οποία ιδρύθηκε με στόχο να φέρει νέα ρεκόρ Γκίνες στην περιοχή μας, δίνοντας τη δυνατότητα έτσι με ελάχιστο κόστος να πετύχουμε την προβολή μας παγκοσμίως, πολλαπλάσιας αξίας.

Το ενδιαφέρον επικέντρωσε και η νεοσυσταθείσα Παγκόσμια Ομοσπονδία Πηλιορείτικων Συλλόγων, μεταξύ των δράσεών της οποίας, ήταν και η δημιουργία δικτύου πολιτιστικών συλλόγων στη Μαγνησία με σκοπό το δίκτυο να διευρυνθεί σε όλη τη Θεσσαλία. Έτσι το διευρυμένο αυτό δίκτυο, αφού εξασφαλίσει την επάρκεια θα έχει τη δυνατότητα διεκδίκησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μέσω του ΕΣΠΑ. Επιπλέον, έγινε συνάντηση των προξένων και εκπροσώπων κρατών που βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα συμβουλευτικό όργανο που μεταξύ των άλλων στόχο θα έχει και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του πολιτιστικού τουρισμού στις χώρες που εκπροσωπούν.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων της ΕΚΠΟΛ είναι να ενταχθεί στο δίκτυο των πολιτιστικών διαδρομών και η πολιτιστική διαδρομή της Αργοναυτικής Εκστρατείας, όπως και η πρώτη διεκδίκηση πανελλαδικά της αίτησης σήμανσης πολιτιστικής κληρονομιάς για το τρενάκι του Πηλίου, του οποίου η κατασκευή απαίτησε τη διεθνή συνεργασία τόσο των Ελλήνων όσο και του Ιταλού μηχανικού Ντε Κίρικο, με την προμήθεια μηχανικού εξοπλισμού από τη Γαλλία.

Ακόμη, η ΕΚΠΟΛ, της οποίας το έργο εκτός από πολιτιστικό και τουριστικό είναι και κοινωνικό, έκανε την επανασύσταση του Συντονιστικού Συμβουλίου Προστασίας Κακοποιημένων Παραμελημένων Ατόμων Κα.Πα., του οποίου η αναγκαιότητα ύπαρξής τους λόγω της οικονομικής ύφεσης και της όξυνσης των προβλημάτων έχει καταστεί άκρως απαραίτητη.

Την επισφράγιση της επιτυχίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω της ΕΚΠΟΛ έδωσε η διεκδίκηση και η έγκριση μετά από τη γενική συνέλευση που έγινε στη Μαγιόρκα της Ισπανίας των κρατών μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου, η διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου του προγράμματος CHARTS, που ασχολείται με την προβολή του πολιτιστικού τουρισμού, να υλοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2014, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας για μία ακόμη φορά μια σοβαρή τουριστική προβολή μέσω των συμμετεχόντων.

Με την ευχή της καλής χρονιάς με υγεία με λιγότερη ανεργία και για όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά να βρεθούμε κοντά στον άνθρωπο, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, γιατί όλοι μαζί μπορούμε, έκλεισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού κ. Χαλέβας. Κλείνοντας ευχαρίστησε για την παρουσία τους την υφυπουργό Υγείας κα Ζέττα Μακρή, τη βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον ανεξάρτητο βουλευτή Μαγνησίας κ. Πάρη Μουτσινά, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλτσογιάννη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ρίνη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ζαρκάδα, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ταμβάκη, την πρόξενο Ιταλίας κα Τσόπελα, τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας κ. Σολομών, τον αντιπρόεδρο της ΕΚΠΟΛ κ. Μπλάνα, την β αντιπρόεδρο κα Αργυρίου, τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΠΟΛ κ. Σαρακατσάνο και κ. Ζέρβα, τον συντονιστή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Βουγιούκα Μάνο, το μέλος του ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πηλιορειτών κα Παραπαρέκη και όλους τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων. Και φυσικά τους καλλιτέχνες του Concerto Picolo κα Αποστολάκη, κ. Ζαχαρούδη, κ. Σκίμπα, κ. Βαγενά για την ποιοτική μουσική κουαρτέτου που πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει