Κ. Αγοραστός: Σε μια δραματική περίοδο ανοίγουμε μέτωπα έργων, δίνουμε κινητικότητα στην αγορά

Υπεγράφη σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ Δ. ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ», παρουσία του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, του Γεν. Δ/ντη της Περιφέρειας κ. Κώστα Μέγα, του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Αγιάς κ. Αντωνίου Μπελιά και του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΒΡΑΚΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.» κ. Άρη Βράκα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.303.800,00 € και η προσφερθείσα έκπτωση είναι 54,59%. Σύμφωνα με προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Δ.Ε.Υ.Α. Αγιάς, που είναι ο κύριος του έργου, Διευθύνουσα Υπηρεσία θα είναι το Τμήμα Τ.Υ.Δ.Κ. της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρισας και Προϊσταμένη Αρχή η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και η Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δραματική περίοδο προσπαθούμε να ανοίξουμε μέτωπα έτσι ώστε να δώσουμε κινητικότητα στην αγορά, θέσεις εργασίας και έργα στον τόπο μας. Το συγκεκριμένο έργο επειδή αφορά την ύδρευση, είναι ένα έργο ζωής για την περιοχή, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των παραθεριστών σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αγιάς Μέσα από συνέργειες και συνεργασίες με όλους του φορείς έτσι και με το Δήμο Αγιάς, θα πετύχουμε απτά αποτελέσματα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Η συμβατική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι εννέα μήνες, αλλά είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τους κατασκευαστές, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πριν το καλοκαίρι του 2012».

Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεργασία μας με τον περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες τις αιρετής Περιφέρειας είναι συνεχής, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε έργα αναγκαία για τον τόπο. Ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο απασχολούσε τους κατοίκους και τους τουρίστες της περιοχής οδεύει προς τη λύση του και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες αντίστοιχες παρεμβάσεις».

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και η υπογραφείσα σύμβαση για εργασίες δαπάνης ποσού 592.231,24€ έχει αντικείμενο την κατασκευή εργασιών μεταφοράς και αποθήκευσης νερού, για την αντιμετώπιση του σοβαρού ποιοτικού και ποσοτικού προβλήματος ύδρευσης διαφόρων οικισμών του Δήμου Αγιάς. Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπεται να εκτελεστούν αναλυτικά οι εξής εργασίες:

Κατασκευή 4 δεξαμενών συνολικής χωρητικότητας 2.400μ3, ως εξής:

1) Δεξαμενή χωρητικότητας 1000 μ3 στην θέση της γεώτρησης Ρακοποτάμου, που θα εξυπηρετεί τους οικισμούς Αγιοκάμπου και Σκήτης μέσω του υπό κατασκευή αγωγού μεταφοράς.

2) Δεξαμενή χωρητικότητας 1000 μ3 στον οικισμό Κουτσουπιάς, που θα εξυπηρετεί τους παραλιακούς οικισμούς Κουτσουπιάς και Παλιουργιάς.

3) Δεξαμενή χωρητικότητας 200 μ3 στον οικισμό Σκήτης, που θα εξυπηρετεί τον υπόψη οικισμό.

4) Δεξαμενή χωρητικότητας 200 μ3 στον οικισμό Άνω Σωτηρίτσας.

Κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού συνολικού μήκους περίπου 8.270 μέτρων και παροχής σχεδιασμού 100m3/h, ο οποίος θα συνδέει την δεξαμενή που θα κατασκευαστεί δίπλα στην γεώτρηση Ρακοποτάμου, με υφιστάμενο φρεάτιο κοντά στον οικισμό του Αγιοκάμπου. Η χάραξη του αγωγού θα ακολουθήσει πιστά την επαρχιακή οδό Ρακοπόταμος – Πολυδένδρι – Αγιόκαμπος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει