Κ. Γαργάλας: Γιατί αποχώρησα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Βόλου των Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τρίτη 24/02/2015 συνεδρίασε προγραμματισμένα και σε τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ με ημερήσια διάταξη τριάντα τεσσάρων (34) θεμάτων και ενός εκτός ημερησίας. Ως εκπρόσωπος της παράταξης των “Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης” αλλά και ως παράταξη, προετοιμαστήκαμε όπως πάντα, έχοντας αποφασίσει για τη στάση που θα κρατούσαμε σε κάθε θέμα της ημερήσιας διάταξης. Να υπενθυμίσω ότι με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, δεν υπάρχει κανείς άλλος εκπρόσωπος οποιασδήποτε άλλης παράταξης.

Το πρώτο θέμα που θα συζητούταν ήταν η έγκριση ως προς τον καθορισμό των τελών και δικαιωμάτων Ύδρευσης και Αποχέτευσης έτους 2015 και πιο συγκεκριμένα η συμφωνία για τη χρέωση που θα υπάρξει του Δήμου Ρ. Φεραίου για τη διάθεση αστικών αποβλήτων στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Βόλου. Κατά τη συζήτηση λοιπόν του θέματος και σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν (όπως προβλέπεται από τον κανονισμό) από τον υπογράφοντα, η απάντηση της πλειοψηφίας δια στόματος του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Μπέου ήταν η ακόλουθη: << Είναι δημοκρατικό δικαίωμά σας να ρωτάτε ότι θέλετε αλλά απαντήσεις από εδώ και πέρα θα παίρνετε γραπτώς>>. Στην επισήμανση ότι αυτό είναι παράλογο (δηλαδή ημέρες μετά την απόφαση να δίνονται απαντήσεις) συμπλήρωσε: <<Μάλιστα είναι και δικό μας δημοκρατικό δικαίωμα ν' απαντούμε σε ότι θέλουμε γιατί έτσι γουστάρουμε>>.

Μετά την <<αφοπλιστική>> απάντηση του κ. Προέδρου και αφού είχε μεσολαβήσει απάντηση του Γ. Διευθυντή στο γιατί δεν υπήρχε εισήγηση και αν συμφωνεί η Υπηρεσία με τη πρόταση της Δημοτικής Αρχής, ερωτήθηκε ο κ. Πρόεδρος σύμφωνα με ποια απόφαση του Δ.Σ. κινήθηκε και συμφώνησε με τον ομόλογό του Δήμαρχο του Δήμου Ρ. Φεραίου. Αν δεν στηριζόταν σε καμιά απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου (που δεν υπήρχε) ερωτήθηκε αν επρόκειτο για δική του πρωτοβουλία. Η απάντησή του ήταν και πάλι <<ρηξικέλευθη>>: <<Δεν θα ρωτήσουμε κανέναν και θα κάνουμε ότι γουστάρουμε>>.

Μετά κι απ’ αυτή την απάντηση και κατόπιν προσπάθειας της εκπροσώπου και Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας προς τον κ. Μπέο να πάρει πίσω την απόφασή του αλλά και τις επανειλημμένες δικές μου υπενθυμίσεις ότι δεν είμαι εδώ για να αντιδικώ αλλά για να συμβάλλω είτε με τη θετική ψήφο (Που σημειωτέον θα δίναμε και αυτό ειπώθηκε) είτε με την αρνητική (θεσμικό δικαίωμα της αντιπολίτευσης είναι), ήταν μονόδρομος και προφανής η αποχώρησή μου.

Οφείλω όμως και ως απολογούμενος προς τους συνδημότες (έτσι έχω μάθει), και ενημερώνοντάς τους (πάλι έτσι έχω μάθει) αλλά και τεκμηριώνοντας τη στάση μου (αυτό κι αν είναι συνήθεια) να γνωστοποιήσω τα παρακάτω:

1. Αντέδρασα όπως ο κάθε πολίτης που δεν ανέχεται να του στερείται το δικαίωμα της πληροφόρησης, πολύ δε περισσότερο όταν καλείται να πάρει θέση και να ψηφίσει σ’ ένα θεσμικό όργανο όπως είναι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.
2. Αντέδρασα όπως ο κάθε πολίτης που δεν ανέχεται την απαξίωση και τον ευτελισμό των θεσμών και που δεν είναι λάτρης των απαντήσεων τύπου <<δε γουστάρω>>.
3. Αντέδρασα όπως ο κάθε πολίτης που δεν αφήνει τη ζωή του στα χέρια λαϊκιστών, λαοπλάνων και εγωπαθών δικτατορίσκων.
4. Αντέδρασα όπως ο κάθε πολίτης που ενώ επιδιώκει να συμβάλλει δημιουργικά, συμφωνώντας ή διαφωνώντας, του στερείται το δικαίωμα, όταν ταυτόχρονα γνωρίζει με τι θυσίες κατακτήθηκε αυτό από γενιές και γενιές και από μέρα σε μέρα.
5. Αντέδρασα όπως ο κάθε πολίτης που καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ του γαβγίζω και του ομιλώ.
6. Αντέδρασα όπως ο κάθε πολίτης που υπερασπίζεται το δικαίωμα της έκφρασης του 47% του Βολιώτικου Λαού αλλά και του 100% του Δημοκρατικού Βολιώτικου Λαού.
7. Αντέδρασα τέλος όπως ο κάθε πολίτης που ως εκπρόσωπος πολιτών αντιμετωπίζεται αλαζονικά και υποτιμητικά από την εκάστοτε Αρχή και εν προκειμένω από τη Δημοτική.

Επειδή δεν είμαι, αλλά και ως παράταξη δεν είμαστε, της λογικής των κωλυσιεργιών και προκειμένου να λειτουργήσουν οι θεσμοί όπως πρέπει και με αξιοπρέπεια, καλώ τον κ. Δήμαρχο ν’ αναλάβει πραγματικά τις ευθύνες του ως Αρχή αλλά και τους Δημοτικούς του Συμβούλους ν’ αναλογισθούν τις επιπτώσεις που έχουν οι αυταρχικές συμπεριφορές και τα φαινόμενα αντιδημοκρατικότητας. Κι επειδή αντιλαμβάνομαι ότι μέσα στη Δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας αλλά πολύ περισσότερο στους δημότες που την στήριξαν υπάρχουν πολλοί που θέλουν να βάλουν φραγμό στο τεράστιο κατήφορο που οδηγείται ο Δήμος ας βρουν τρόπο να βάλλουν φρένο. Αν το θελήσουν μπορούν. Αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνοι. Εμείς έτσι κι αλλιώς και εδώ θα είμαστε και θα παλεύουμε για το καλό της πόλης μας όπως εξάλλου το κάναμε πάντα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει