Κ. Πουλάκης: Είμαστε στο πλευρό των αγροτών

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Θεσσαλίας και όχι μόνο, που βρίσκονται αυτές τις μέρες σε εξέλιξη, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η μνημονιακή κυβέρνηση αποκαλύπτεται πλήρως και ξεδιπλώνει αυτές τις μέρες το σύνολο της πολιτικής της για τους αγρότες. Μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας και επιχειρήσεων ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα, όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μετά την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής με τον Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο και την ανατίμηση του αγροτικού ρεύματος, μετά τα αλλεπάλληλα χαράτσια, μετά το “πάρτυ” των καρτέλ των τροφίμων και των μεγαλεμπόρων που συμπιέζουν ελεύθερα τις τιμές των παραγωγών προς τα κάτω και διατηρούν στα ύψη τις τιμές στο ράφι, έρχεται τώρα να παρατάξει έναντι των αγροτών τα ΜΑΤ, όπως έγινε στο μπλόκο της Νίκαιας.

Ξεχνάει όμως η κυβέρνηση ότι οι αγρότες, όπως και όλοι οι άνθρωποι του μόχθου που διεκδικούν αυτό το διάστημα το αυτονόητο δικαίωμά τους στην επιβίωση και την αξιοπρέπεια, δεν είναι κάποιοι δήθεν “ταραχοποιοί”, τους οποίους μπορεί να καταστείλει και να συκοφαντήσει. Έχουν στο πλευρό τους όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους μικρούς και μεσαίους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους, που σήμερα παλεύουν, όπως και οι ίδιοι, ενάντια στην εξοντωτική κυβερνητική λιτότητα. Ξεχνάει, επίσης, η κυβέρνηση ότι ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση όχι απλώς για την ανάπτυξη, αλλά και για την ίδια την επιβίωση του λαού μας. Ξεχνάει ότι και η ίδια έταζε προεκλογικά στους πολίτες ότι θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση πολιτικών για την ανάπτυξη, με πυλώνα και βάση τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Οι μάσκες, ωστόσο, έπεσαν. Τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες και οι αγρότες ειδικότερα, που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα της υπαίθρου, καθώς και η συνειδητοποίηση εκ μέρους της συντριπτικής μερίδας των πολιτών ότι το μνημονιακό τους πρόγραμμα είναι τελείως λανθασμένο και “δεν βγαίνει”, ενισχύουν τις κοινωνικές αντιδράσεις και φέρνουν πιο κοντά την οριστική ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών επιλογών της.

Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας, από κοινού με τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, αγωνίζεται για να θέσει τις βάσεις για την εναλλακτική έξοδο της χώρας από την κρίση, με βάση ένα κοινωνικά δίκαιο και περιβαλλοντικά βιώσιμο αναπτυξιακό σχεδιασμό, κεντρικό ρόλο στον οποίο θα πρέπει να παίζει η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, και με στόχο την αναδιάρθρωση της υπαίθρου με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μικρών και μεσαίων παραγωγών και των καταναλωτών και όχι προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των πάσης φύσεως μεσαζόντων.

Στον αγώνα αυτό είμαστε στο πλευρό τους και καλούμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και των φορέων να τους υποστηρίξει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει