Κ. Στεργίου: Αποκαλύφθηκαν οι φιέστες της κυβέρνησης στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Συνδικάτο Μετάλλου Μ. Παπαρήγας: Συγκέντρωση στις 18 Οκτώβρη στην πλατεία Πανεπιστημίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης 18 του Οκτώβρη διοργανώνεται από σωματεία του Βόλου, όπως ανακοινώθηκε στην συνέντευξη του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας Μ. Παπαρήγας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων και την κατάθεση της πρότασης νόμου στη Βουλή για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ακόμη στις 2 του Νοέμβρη στην Λάρισα θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλικο συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και σωματεία της Θεσσαλίας με αιτήματα την προστασία των ανέργων.

Η εργοδοσία, έχοντας συμμάχους όλες τις κυβερνήσεις σημερινές και χθεσινές, έχει βρει την ευκαιρία στην κυριολεξία να ξεσαλώσει. Κάνουν ό,τι θέλουν πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο έχει ψηφιστεί μέσα από τα τρία μνημόνια, επιβάλλοντας μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, εφαρμόζοντας διαθεσιμότητα, κάνοντας απολύσεις και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Το πόρισμα της λεγόμενης «επιτροπής σοφών» δεν αφήνει κανένα ερωτηματικό για το που κινείται η κυβέρνηση, με το λεγόμενο «ευρωπαϊκό κεκτημένο», δηλαδή το τσάκισμα κάθε δικαιώματος που έχει κατακτήσει με αγώνες και θυσίες η εργατική τάξη.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές ενός σωματείου «φαντάσματος, ονόματι σωματείο Μέταλλου Μαγνησίας, το οποίο δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια για να αλλοιώσει τους συσχετισμούς μπροστά στο Συνέδριο της ΠΟΕΜ τότε, και το οποίο «ενεργοποιήθηκε» πάλι, για τον ίδιο λόγο, αφού στις 7, 8 και 9 του Οκτώβρη η Ομοσπονδία Μέταλλου έχει συνέδριο.

Στις εκλογές αυτού του «Σωματείου» ψήφισαν 99 εργαζόμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην κυριολεξία από τους χώρους εργασίας τους, από τον Αλμυρό και τον Βόλο, με εκβιασμούς από τους προϊσταμένους τους, ότι θα απολυθούν εάν δεν ψηφίσουν. «Έτσι», σημείωσε «αλλοιώνονται οι συσχετισμοί στις Ομοσπονδίες και γενικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό». «Η εργατική τάξη θα πρέπει να αντιδράσει και να παλέψει για ένα κίνημα ταξικό, που θα μπαίνει μπροστά στον αγώνα, θα σχεδιάζει, θα εμπνέει, που δεν θα έχει αλισβερίσια με την εργοδοσία, ένα συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο θα βάλει μπροστά τα ΘΕΛΩ, των εργαζομένων», κατέληξε.

Τέλος, ο Κ. Στεργίου κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους και τόνισε ότι αποκαλύφθηκαν οι φιέστες της κυβέρνησης στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής «πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις», ενώ είναι μια πρόγευση για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει