Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Δημάρχου Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Έναν ιδιαίτερα φτωχό απολογισμό έργων και δράσεων στην ουσία παρουσίασε ο δήμαρχος Βόλου σε εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» στις 16-1-2014. Στο λόγο του, επιδιώκοντας να καλύψει την έλλειψη έργου άξιου λόγου και με στόχο τον αποπροσανατολισμό των δημοτών, επιδόθηκε σε φραστικούς εντυπωσιασμούς και μεγάλα λόγια. Είναι φανερή, βέβαια, η επιδίωξή του με κάθε ευκαιρία να παρουσιάζει την εικόνα κυρίως ενός επιτυχημένου δημάρχου, πρόθυμου να είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς τοπικές εκλογές, δηλώνοντας «ακομμάτιστος». Αν και, όπως είναι γνωστό δεν προήλθε από πολιτική «παρθενογένεση», συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία των «5» συνεχίζει να στηρίζει την πολιτική των κομμάτων που τον ανέδειξαν, συνεχίζει να υπερασπίζεται την στρατηγική της Ε.Ε. και τους καλλικρατικούς στόχους για μετατροπή της τοπικής διοίκησης σε μηχανισμό του κράτους για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα λαϊκά στρώματα του Βόλου είναι εξοργισμένα και δε θαμπώνονται από την εξωραϊσμένη, εικονική πραγματικότητα, που τους προβάλει ο δήμαρχος, γιατί έχουν καθημερινά μπροστά τους μια άλλη, σκληρή για τους πολλούς, πραγματικότητα. Προσπερνώντας «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Δημάρχου Βόλου, στην καθημερινότητα του εργαζόμενου και του συνταξιούχου, του αυτοαπασχολούμενου, των γυναικών και της νεολαίας, και στο Δήμο μας προβάλει η γενικευμένη γι’ αυτούς σκληρή αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε., είτε με μνημόνια είτε χωρίς, που σαρώνει κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, και κοινωνικό δικαίωμά τους. Ενώ ταυτόχρονα υπηρετεί όλο και πιο καθαρά και ωμά τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Μαζί με τα τεράστια προβλήματα, που έχουν, της ανεργίας, της φτώχειας, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας-πρόνοιας και παιδείας, της επιβολής αμέτρητων φοροχαρατσιών, έρχονται να προστεθούν και τα ιδιαίτερα τοπικά, της οξυμένης αερορύπανσης και του κυκλοφοριακού, της ελλιπούς καθαριότητας του δήμου, του φτωχού αστικού και περιαστικού πρασίνου, των απροσπέλαστων πεζοδρομίων, της ποιότητας και ακρίβειας του νερού ύδρευσης, του περιφερειακού, που κατάντησε «γεφύρι της Άρτας», της Κάρλας κ.α..

Για όλα αυτά φέρει ευθύνη η δημοτική αρχή Βόλου συνολικά και εκεί δοκιμάζεται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητάς της. Οι περίτεχνες φραστικές δηλώσεις τους είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και δεν μπορούν να κρύψουν ότι καθοδηγούμενος ο Δήμαρχος από αντεργατικές πολιτικές αντιλήψεις προχώρησε, ακόμη, σε απολύσεις εργαζομένων του Δήμου υλοποιώντας τις επιταγές του Μνημονίου, σε διώξεις τρομοκρατικές και εκδικητικές αγωνιστών συνδικαλιστών (του ΠΑΜΕ) και στην καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στο δήμο. Κάνει προσλήψεις με αντεργατικές σχέσεις εργασίας (8μηνα, 5μηνα, κτλ.), ενεργοποιεί τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και τις «κοινωνικές επιχειρήσεις», αντί της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με εργασιακά δικαιώματα, επιβάλει φόρους και δυσβάσταχτα πρόστιμα σε καταστηματάρχες του Δήμου μας υποβαθμίζει τις Δημοτικές Υπηρεσίες εκχωρώντας το έργο τους σε ιδιώτες, παραχωρεί δημοτική περιουσία σε ιδιώτες για εκμετάλλευση.

Έχει συνευθύνη με τους άλλους δημάρχους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την ΚΕΔΕ, για την μετατροπή των Δήμων σε μηχανισμό του κράτους αφού όλοι τους αποδέχτηκαν χωρίς καμιά σοβαρή αντίδραση την δραστική περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων στους δήμους κατά 60% το 2013, τη διαγραφή των οφειλομένων από το κράτος παρακρατηθέντων πόρων, τέλος, την εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών και αντιδραστικών νόμων της κυβέρνησης.

Ακόμη ο Δήμαρχος δε δίστασε να περηφανευτεί και για το δήθεν πλούσιο κοινωνικό έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Η στάση του αποτελεί προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και νοημοσύνης, όταν σήμερα, που οι παραγωγικές δυνατότητες στη κοινωνία μας μπορούν να καλύψουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, λέει ότι έχει στόχο «να μην υπάρχει ούτε ένα συμπολίτης, χωρίς ένα πιάτο φαγητό…». Συγκαλύπτει μ’ αυτό τον τρόπο τις πολιτικές του ευθύνες για την υπεράσπιση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και ανάπτυξης, για τη στήριξη των συμφερόντων των μονοπωλίων, ενώ την ίδια στιγμή «φροντίζει» για «κοινωνικά παντοπωλεία» και «φαρμακεία», για τους εξαθλιωμένους δημότες ώστε να πάρουν ένα κιλό ρύζι ή κάποιο φάρμακο με ληγμένη μάλιστα ημερομηνία κατανάλωσης. Συνιστά ντροπή, να θεωρούν ο δήμαρχος και οι ομοϊδεάτες του ότι έτσι ικανοποιούνται οι ανάγκες και τα δικαιώματα των άλλων συνανθρώπων μας και να επιζητούν μάλιστα και επιβράβευση γι’ αυτό το «έργο» τους. Εφαρμόζουν κατά γράμμα την πολιτική και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων. Τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων, δηλαδή φτωχοκομείων, για να προσφέρουν ελεημοσύνη στους συνεχώς αυξανόμενους ανέργους και εξαθλιωμένους στον καπιταλιστικό παράδεισο για τους πλούσιους εκμεταλλευτές, στην καπιταλιστική κόλαση για τα λαϊκά στρώματα.

Αυτό είναι επί της ουσίας και το πραγματικό έργο της δημοτικής αρχής και δεν κρύβεται, οι όποιες δε μικροεπιδιορθώσεις προηγούμενων καταστάσεων, δεν αλλάζουν την ουσία. Την εικόνα αυτή , μιας δημοτικής αρχής οργάνου εφαρμογής αντιλαϊκής πολιτικής, πρέπει να έχουν καθαρή οι συνδημότες, με κριτήριο τα καθημερινά μεγάλα και μικρά προβλήματά τους. Ενόψει και των προσεχών δημοτικών εκλογών να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους, ώστε η επιλογή τους να υπηρετήσει τα δικά τους να υπηρετήσει τα δικά τους λαϊκά συμφέροντα.

Η λαϊκή Συσπείρωση Βόλου καλεί το λαό να μην παρασυρθεί από υποσχέσεις υποψηφίων, κομμάτων και παρατάξεών τους, που, άμεσα και έμμεσα, ευθύνονται για τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Να καταδικάσουν και με τη ψήφο τους τα κόμματα που παρ’ όλες τις φαινομενικές φραστικές πολιτικές διαφορές τους και τα διαφορετικά μείγματα διαχείρισης, είτε προέρχονται από το χώρο της «κεντροδεξιάς» ή από το χώρο του νέου και υπό διαμόρφωση πόλου σοσιαλδημοκρατίας («75», «58», ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.ά.) στηρίζουν την στρατηγική της Ε.Ε., την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, δηλαδή το κατακρεούργημα των λαϊκών δικαιωμάτων. Να συντονίσουν τον αγώνα τους αυτοί που έχουν κοινά συμφέροντα, δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία, συγκροτώντας τη δική τους λαϊκή συμμαχία, να οργανώσουν την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση και να επιβάλλουν με τον αγώνα και τη ψήφο τους την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει