Μήνυμα του βουλευτή Μεϊκόπουλου στους επιτυχόντες και αποτυχόντες των εξετάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την δήλωση βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί το επισφράγισμα μίας δύσκολης και επίπονης περιόδου. Μιας περιόδου, που φέρνει τους έφηβους αντιμέτωπους με τις δυσκολίες της ζωής, αποτελώντας ταυτόχρονα και μια διαδικασία ωρίμανσης, γιατί η προσπάθεια και ο προσωπικός αγώνας που δίνει ο άνθρωπος, κυνηγώντας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του, είναι αυτό που τον εξυψώνει και τον διαμορφώνει σαν χαρακτήρα. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο ποιητής… σημασία δεν έχει η «Ιθάκη», αλλά το «ταξίδι»!

Στα παιδιά που κατόρθωσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις θα ήθελα από καρδιάς να δώσω πολλά συγχαρητήρια!

Η νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά σας είναι γεμάτη γνώση, καινούργιες εμπειρίες και ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη. Φροντίστε να αφομοιώσετε όλο το φάσμα των εμπειριών που θα απλωθούν μπροστά σας και μην ξεχνάτε: Όσο δύσκολες και δυσοίωνες κι αν είναι οι καθημερινές συνθήκες στην εποχή που ζούμε, το μόνο που παραμένει αναλλοίωτο είναι η δυνατότητα του νέου ανθρώπου να ονειρεύεται και να προσπαθεί!

Η κοινωνία μας αλλάζει και καλυτερεύει μέσα από σας. Έχει ανάγκη τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας!

Στους νέους που δεν τα κατάφεραν σε αυτή τους την προσπάθεια, θέλω να πω πως η αποτυχία αυτή, που είναι μόνο προσωρινή, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μάθηση και εφόδιο ώστε να συνεχίσουν και όχι σαν τροχοπέδη στα όνειρα και τους στόχους τους. Στη ζωή οι απογοητεύσεις είναι πολλές, καμιά φορά περισσότερες από τις αντίστοιχες επιτυχίες. Αυτό όμως που κάνει έναν άνθρωπο δυνατό και νικητή της ζωής, είναι η ικανότητα του να τις δέχεται, να τις αναλύει, να τις χρησιμοποιεί και εν τέλει να τις ξεπερνά, έχοντας αποφασίσει ότι θα φτάσει στον προορισμό του, όσος χρόνος και κόπος και αν χρειαστεί!

Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά!

Η ζωή είναι εκεί και σας περιμένει να την κατακτήσετε.
Όσες προσπάθειες και αν χρειαστούν, αξίζουν μπροστά στο όνειρο.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει