Μία από τα ίδια στην επικείμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 29-30 Ιουνίου 2023

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, 12:39

Μία από τα ίδια στην επικείμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 29-30 Ιουνίου 2023

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Ενημερωτικό έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διανεμήθηκε σε επιλεγμένους παραλήπτες, προδικάζει ότι η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αύριο και μεθαύριο, δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Όπως σημειώνεται, η τελευταία τακτική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, θα εξετάσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οικονομική κατάσταση και μια στρατηγική συζήτηση για την Κίνα, μέχρι την ασφάλεια, την άμυνα και τη μετανάστευση.

Σ’ ότι αφορά την Ουκρανία προδικάζεται ότι, οι ηγέτες της ΕΕ θα επιβεβαιώσουν την πολυδιάστατη υποστήριξη της ΕΕ προς τη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στη στρατιωτική βοήθεια, και θα χαιρετίσουν τη συμφωνία για το 11ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση, οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν τη βιομηχανική πολιτική, τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ΕΕ – συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων και των προκλήσεων που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη – και την ανθεκτικότητα και την οικονομική ασφάλεια της ΕΕ.

Μπορεί επίσης να προκύψει η προτεινόμενη στοχοθετημένη αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2021-2027.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα προσπαθήσουν να φέρουν τις θέσεις πιο κοντά στο διχαστικό θέμα των σχέσεων της ΕΕ με την Κίνα. Τέλος, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εξελίξεων (ιδίως της δραματικής βύθισης ενός πλοίου μεταναστών και της αυξανόμενης αντίθεσης στη συμφωνία για το άσυλο), η μετανάστευση μπορεί να ανέβει ψηλότερα στην ατζέντα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, 12:39

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει