Μαζικό – δυναμικό παρών στο μαθητικό συλλαλητήριο του Βόλου

17 τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Σωρεία μαθητών πήρε μέρος στο συλλαλητήριο του Βόλου το πρωί της Δευτέρας, ενάντια στο νέο Λύκειο.

Οι μαθητές πέρασαν από κεντρικά σημεία της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

Τα αιτήματα των μαθητών ήταν να μην αλλάξει η εξεταστική διαδικασία και να μείνει ως έχει ενώ ακούστηκαν συνθήματα κατά του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Βάσει του νέου συστήματος, η βαθμολογία και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου θα συνυπολογίζεται στο γενικό βαθμό πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο.

Αυτή η απόφαση κρύβει πολλά αρνητικά, με τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές, να αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς οι μαθητές θα πρέπει να διδαχτούν μεγάλο όγκο ύλης σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, κάτι που καθιστά αδύνατη τη σωστή αφομοίωση της εξεταστέας ύλης και προκαλεί πίεση και άγχος. Οι μαθητές θα υποχρεώντονται να πηγαίνουν σε φροντιστήρια, κάτι που είναι οικονομικά δύσκολο για τις οικογένειες.

Να σημειωθεί, ότι από το πρωί της Δευτέρας 17 γυμνάσια και λύκεια βρίσκονται υπό κατάληψη και πιο συγκεκριμένα τα 1ο , 2ο, 3ο, 5ο, 7ο , 8ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου, το ΓΕΛ Βελεστίνου, τα Γυμνάσια Σκιάθου και Αλοννήσου, το Μουσικό Σχολείο, το 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας και το 2ο Λύκειο Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το Λύκειο Αγχιάλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει