Μαθητές δημιούργησαν βίντεο – τουριστικό οδηγό του Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Βίντεο για την τουριστική προβολή της πόλης με τίτλο «Ο γύρος του Βόλου σε …80 σελίδες», δημιούργησαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία».

Με τη βοήθεια της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Μ.Παπαζήση, οι μαθητές δημιούργησαν με ευαισθησία και αγάπη για τον τόπο τους, πλούσιο ψηφιακό υλικό, μέσα από το οποίο προβάλλουν τοπία, μνημεία και στοιχεία που συνθέτουν την ιστορική ταυτότητα αλλά και τη σύγχρονη φυσιογνωμία της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη τουριστική πρόταση η οποία, στηριζόμενη στη γρήγορη εναλλαγή εικόνων και στην προσεγμένη μουσική επένδυση, στοχεύει στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου και στην προσέλκυση επισκεπτών.

Τα συγχαρητήριά της στους μαθητές και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό τους απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, κ. Σ. Μπαρτζιώκα, η οποία επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το βίντεο θα αναρτηθεί στο τουριστικό site του Δήμου Βόλου, ώστε να αξιοποιηθεί ως εργαλείο στην προσπάθεια για την τουριστική προβολή της περιοχής, όπως έγινε και με τις εργασίες μαθητών από άλλα σχολεία της πόλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει