Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Η Περιφέρεια οφείλει να είναι αρωγός των Δημοσίων λειτουργιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου επισκέφθηκε η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη. Επισκέφθηκε το Τελωνείο, τον ΟΑΕΔ, την Επιθεώρηση Εργασίας, τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, το Λιμεναρχείο, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου στο κτίριο Σπίρερ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τη ΔΕΥΑΜΒ. Παντού διαπίστωσε «κατακερματισμένες» υπηρεσίες και υπαλλήλους οι οποίοι προσπαθούν να ανταποκριθούν με φιλότιμο στις αυξημένες απαιτήσεις της εργασίας τους. Έγινε αποδέκτης παραπόνων για τις περικοπές στις αποδοχές τους, αλλά και για τις δυσκολίες στην καθημερινή υπηρεσιακή τους ζωή.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Μαγνησίας υπογράμμισε πως η βελτίωση της διοικητικής ικανότητας με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του προσωπικού σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών είναι στο πρόγραμμα του συνδυασμού της «Θεσσαλία, η γη μας».

Όπως τόνισε, θεωρεί πως η περαιτέρω αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που μπορεί να επιτευχθεί από την αιρετή Περιφέρεια, θα αυξήσει τις ικανότητες των υπηρεσιών τόσο προς όφελος των υπαλλήλων όσο και των πολιτών.

Η μείωση του προσωπικού, η διασπορά του σε διάφορες υπηρεσίες και με πολλές αρμοδιότητες λόγω μνημονίου, πρόσθεσε, έχει επιφέρει αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία των υπηρεσιών του Κράτους.

«Εδώ έρχεται η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να δείξει την δική της ικανότητα, να λειτουργήσει αυτοδύναμα υποστηρίζοντας τις υπηρεσίες και κατ΄ επέκταση την εξυπηρέτηση του πολίτη» υπογράμμισε η κ. Χρυσοβελώνη.

Επίσης κλιμάκιο υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Θεσσαλία, η γη μας» επισκέφθηκε το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και συζήτησε με τα στελέχη τα θέματα που αφορούν στην τοπική βιομηχανία.

Συνάντηση με τους εργαζομένους στην ΑΓΕΤ

Εξάλλου χθες το μεσημέρι η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συναντήθηκε με τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο και ενημερώθηκε για τις προτάσεις της διοίκησης που επικεντρώνονται στη μείωση των αποδοχών τους. Η κ. Χρυσοβελώνη τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την έκκληση και ευχή της για συνεργασία με την διοίκηση της εταιρίας που θα έχει θετική κατάλληλη για τους εργαζόμενους και την διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και αξιοπρεπούς αμοιβής. Δεσμεύτηκε πως θα παρακολουθεί το θέμα και θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων για τυχόν δική της παρέμβαση μέσω και του Κοινοβουλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει