Μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων… υποτονική κίνηση στην αγορά του Βόλου!

Τι δήλωσε στο e-Volos.gr, ο πρόεδρος του ΕΣΒ, Κωνσταντίνος Τσέλιος

Υποτονική χαρακτήρισε την κίνηση στην αγορά του Βόλου, εν μέσω εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, παραμένοντας αισιόδοξος ωστόσο για την κίνηση που θα καταγραφεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Οι έμποροι δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής την “ανάσα” που περίμεναν, “ανάσα” που δυστυχώς δεν πήραν ούτε κατά την διάρκεια των εορτών.

Οι καταναλωτές αναμφισβήτητα κυκλοφορούν με άδεια πορτοφόλια και τα ελάχιστα χρήματα που τους απομένουν, αν τους απομένουν, τα κρατούν από φόβο και ανασφάλεια για τι μπορεί να συμβεί τον επόμενο μήνα.

Δυστυχώς στις ημέρες μας, το να ψωνίζεις και μάλιστα ρούχα, παπούτσια, διακοσμητικά, θεωρείται πολυτέλεια και μάλιστα πολυτέλεια που “ποινικοποιείται”.

Οι αγορές πλέον γίνονται σε πολλές των περιπτώσεων ενοχικά και από εκεί που κάποτε θέλοντας να περηφανευτούμε, ίσως λέγαμε πως ψωνίσαμε περισσότερα από ότι στην πραγματικότητα, πλέον λέμε λιγότερα.

Είναι γεγονός όμως πως οι τοπικές επιχειρήσεις χρειάζονται την στήριξη όλων, για αυτό και τα ελάχιστα που μπορεί κανείς να διαθέσει για αγορές, καλό είναι να τα διαθέσει στα τοπικά καταστήματα, έτσι ώστε τα χρήματα να γυρίσουν πίσω στον καταναλωτή και κυρίως να μείνουν στην πόλη του.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΒ, Κωσταντίνος Τσέλιος, σημείωσε πως οι έμποροι ελπίζουν, παρά τις δυσκολίες, άλλωστε δε μπορούν να κάνουν και αλλιώς, ενώ θέλοντας να δώσει κουράγιο και ελπίδα στους συναδέλφους τους υπογράμμισε πως: “Το εμπόριο αρρωσταίνει, αλλά ποτέ δεν πεθαίνει”.

Τέλος, οι εκπτώσεις λήγουν στο τέλος του Φλεβάρη και το ποσοστό τους κινείται από 30-50%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το ποσοστό της έκπτωσεις φτάνει και το 80%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει