Μεγάλη κινητοποίηση της Π.Υ. για φωτιά που ξέσπασε στα Παλαιά Βόλου (Photos)

Κινδύνεψαν δύο πυροσβέστες – Στο σημείο και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος

Τα διαπιστευτήριά της έδωσε για πολλοστή φορά αργά το πρωί του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καλούμενη να αντιμετωπίσει πυρκαγιά που ξέσπασε στον κεντρικό ιστό της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην γεμάτη από καταστήματα και σπίτια, περιοχή των Παλαιών.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεκίνησε από κατάστημα εστίασης επί της οδού Μητροπολίτη Γρηγορίου και πολύ γρήγορα, μέσω του εξαερισμού, εξαπλώθηκε σε διπλανό κατάστημα και εν συνεχεία σε αποθήκη. Λόγω μάλιστα της αποθήκευσης χημικών σε ένα από τα κτίρια, ο κίνδυνος της εξάπλωσης της πυρκαγιάς ανησύχησε ιδιαίτερα τους Αξιωματικούς της Π.Υ., οι οποίοι σήμαναν συναγερμό στο κέντρο επιχείρησεων, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση 12 οχημάτων, εκ των οποίων 2 τον Αλμυρό, δύο από την ΒΙ.ΠΕ. και την Αργαλαστή αλλά και δύναμης 35 πυροσβεστών.

11.jpg

Στο σημείο και στο πλευρό του διοικητή της Π.Υ. Βόλου, Αντιπυράρχου Χαράλαμπου Πόζογλου, βρέθηκε ο διοικητής των Π.Υ. Πεφέρειας Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μιχαλάκης, ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Ευάγγελος Βαϊράμης, καθώς η Τροχαία Βόλου ανέλαβε τον κυκλοφοριακό αποκλεισμό της περιοχής, ο Δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μαζί με τον υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλέκο Μεταφτσή αλλά και οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, υπό τον Βασίλη Ηλιόπουλο.

Κατά την προσπάθεια μάλιστα των πυροσβεστών να σωθεί ο server ενός εκ των καταστημάτων, δύο εξ’ αυτών κινδύνεψαν, όταν κατά την προσπάθειά τους στο κατάστημα έπεσαν φλεγόμενα δοκάρια.

Λίγες ώρες αργότερα και χωρίς ευτυχώς το μέτωπο να εξαπλωθεί σε παρακείμενα καταστήματα ή σπίτια, οι δυνάμεις της Π.Υ. κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό τον πλήρη έλεγχό τους, με την Τροχαία να προχωράει σταδιακά στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

22.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει