Μεϊκόπουλος για την σημερινή εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του Δ. Κωνσταντάρα–Σταθαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη δήλωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

Για την σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του συγγραφέα κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα–Σταθαρά με τίτλο «Συναξάρι των πρώτων οικιστών της Νέας Ιωνίας Βόλου από το 1924», που διοργανώνεται από τους «ΙΩΝΕΣ» στο Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας

« Χαιρετίζω την σπουδαία, από πολιτιστική σκοπιά, εκδήλωση που διοργανώνει η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», για την παρουσίαση του βιβλίου του αξιόλογου συγγραφέα κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα-Σταθαρά με τίτλο: Συναξάρι των πρώτων οικιστών της Νέας Ιωνίας Βόλου από το 1924.

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, οι ΙΩΝΕΣ μαζί με όλους τους προσφυγικούς συλλόγους της πόλης μας, πραγματοποιούν ένα τεράστιο πολιτιστικό έργο για να μένουν άσβεστες οι μνήμες και οι παραδόσεις από τις πατρίδες της Ιωνικής Γης.

Η ιστορία, οι μνήμες, οι παραδόσεις, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο, για να διατηρηθεί η πατρίδα μας.

Σήμερα θα λείπει από την αίθουσα μια σημαντική προσωπικότητα της Νέας Ιωνίας, η ΑΝΝΑ η ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ, που άφησε πίσω της τεράστιο έργο και δίνει σε μας τους νέους το παράδειγμα για να αγωνισθούμε για τις αξίες που και η ίδια πάλεψε.

Η σκέψη όλων όμως θα είναι κοντά της.

Και εγώ απόγονος προσφύγων, μεγάλωσα στο σπίτι των παππούδων μου, του Αλέκου και της Βαγγελιώς, μαζί με τη γιαγιά τη Γεωργία τη Φατσή, στην προσφυγική καμαρούλα μια σταλιά, στην Προύσης. Εκεί, άκουγα τις αφηγήσεις για τις πατρίδες!

Η γιαγιά Γεωργία αφηγούνταν χαρακτηριστικά τις ομορφιές της Ιωνικής Γής και μέχρι να φύγει από τη ζωή, έλεγε συνέχεια ότι «θα γυρίσουμε πίσω».

Στην προσφυγική γειτονιά, όλα τα σπίτια ανοιχτά! Αλληλεγγύη!

Η θεία Φρόσω, η θεία η Μερσίνα, η θεία η Κατίνα. Όλες, απόγονοι προσφύγων, γεμάτες αρχοντιά, ανοιχτή καρδιά, είχαν ένα καλό λόγο να πουν για όλους!

Ο προσφυγικός συνοικισμός έγινε μια σύγχρονη πόλη, διατηρώντας όμως μέσα από τη δουλειά των πολιτιστικών προσφυγικών συλλόγων και τα βιώματα των ίδιων των απογόνων των προσφύγων, τα χαρακτηριστικά τους. »

«Καλή επιτυχία στην εκδήλωση, στον κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα και στο έργο των ΙΩΝΩΝ»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει