Με επιτυχία οι σημερινές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε γειτονιές του Βόλου και της Ν. Ιωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα συγκεντρώσεις – ομιλίες σε διάφορα μέρη της πόλης.

Επίσης στις συνοικίες της Αγ. Παρασκευή, σε Χρυσοχοΐδη και σχεδόν σε όλο το μήκος της Ιωλκού, πραγματοποιήθηκε πικετοφορία από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με συνθήματα και μοίρασμα της διακήρυξης και του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Στη διαδρομή εκατοντάδες περαστικοί, αλλά και οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών σταματούσαν για να προμηθευτούν ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για την Κυριακή, για τους ίδιους και για γνωστούς και συγγενείς τους όπως έλεγαν.

Από την Αγ. Παρασκευή η Εύη Καρυδάκη, μέλος του Τ.Γ. Βόλου του ΚΚΕ κάλεσε τις λαϊκές οικογένειες να ακυρώσουν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία κυβέρνησης και Ε.Ε.-ΔΝΤ ρίχνοντας στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις προσπάθειες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν το «ΟΧΙ» ως πράξη αντίστασης στα μνημόνια, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στο μνημόνιο που έχει τη δική τους υπογραφή.

Στην Πλατεία Χρυσοχοΐδη η Κωνσταντίνα Ρηγάκη, μέλος της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην χτεσινή επιστολή του πρωθυπουργού στην τρόικα με την οποία ουσιαστικά παραδέχτηκε για άλλη μια φορά ότι είναι έτοιμη η συγκυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της σε νέα αντιλαϊκά μέτρα και να φέρει το 3ο μνημόνιο. Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα είπε ότι ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖαίικο μνημόνιο και στο μνημόνιο των Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ, αλλά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να στείλει μήνυμα πραγματικής ρήξης και αντεπίθεσης.

Από το πάρκο Καλλιθέας, ο Απ. Ριζόπουλος μίλησε για το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. «Όχι στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ – Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης – Αποδέσμευση από την Ε.Ε. με το λαό στην εξουσία. Αυτή πρέπει να είναι την Κυριακή η απάντηση του λαού στις απειλές. Τώρα που και οι μεν και οι δε θέλουν να στήσουν το λαό στον τοίχο, τώρα πρέπει να βάλει μπροστά, δυναμώνοντας το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, δυναμώνοντας το κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, με αγώνες για την κατάργηση παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων, παλιών και νέων μνημονίων, για ανάκτηση των απωλειών, με πάλη για ρήξη με τους οργανισμούς των μονοπωλίων, ώστε να ανοίξει το μόνο φιλολαϊκό δρόμο, να κάνει λαϊκή περιουσία τον πλούτο που παράγει, να πάρει στα χέρια του την παραγωγή και την οικονομία. Όλα τα χρόνια μας λένε ότι είναι μεγάλες οι θυσίες για μια τέτοια επιλογή. Από την ίδια τη ζωή φαίνεται ότι οι θυσίες για να παραμένει η εκμετάλλευση, η βαρβαρότητα του καπιταλισμού είναι και μεγαλύτερες και είναι θυσίες για μια χούφτα παρασίτων.»

Την Πέμπτη η δραστηριότητα της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ συνεχίζεται με τις εξής συγκεντρώσεις:

6:30 μ.μ. στους Αγ. Ανάργυρους, θα μιλήσει ο Π. Τσιτσιρίκης, μέλος του Τ.Γ. Βόλου του ΚΚΕ
8:00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Νεάπολης, θα μιλήσει ο Απ. Νάνος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου
8:00 μ.μ. στο Πάρκο Αγ. Νεκταρίου στη Ν. Ιωνία, θα μιλήσει ο Αντ. Κούρτης, μέλος του Τ.Γ. Βόλου του ΚΚΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει