Με πρωτοβουλία του Γ. Καλτσογιάννη η ευρεία σύσκεψη προέδρων Ελληνικών Ορειβατικών Συλλόγων στο Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο επίκεντρο της χιονοδρομίας ο Βόλος

Στο Βόλο «κτυπά» η καρδιά της χιονοδρομίας πανελλαδικά, καθώς προ ολίγων ημερών πραγματοποιήθηκε η πρώτη ευρεία σύσκεψη, με στόχο τη διαμόρφωση του σχεδίου για την διεξαγωγή των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν φέτος στα διάφορα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μεταξύ αυτών και του Πηλίου.

Η σύσκεψη διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στο χώρο συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας με το συντονισμό και την πρωτοβουλία του Προέδρου του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου.
Συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας κ. Δημοσθένης Γυρούσης, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, καθώς και οι πρόεδροι, αλλά και εκπρόσωποι των Ελληνικών Ορειβατικών και Χιονοδρομικών Συλλόγων.

Στη σύσκεψη κατατέθηκαν προτάσεις για την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη της χιονοδρομίας στην Ελλάδα, καθώς και για τη διεξαγωγή των αγώνων που θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου και θα λήξουν τον ερχόμενο Μάρτιο.

Οι αγώνες χιονοδρομίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, αποτελούν σημαντικά αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα για τις τοπικές κοινωνίες συνδυάζοντας τη σωματική άθληση και ψυχαγωγία αλλά και την τόνωση της οικονομίας.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου και περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Καλτσογιάννης τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό για τη Μαγνησία που αποτέλεσε το κέντρο ζυμώσεων και ανταλλαγής απόψεων πριν από την έναρξη των αγώνων χιονοδρομίας που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά φέτος. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν όλοι οι σύλλογοι που με μεγάλη θέληση καλλιεργούν εδώ και χρόνια τα αγωνίσματα της χιονοδρομίας, ενώ με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στις αντίστοιχες αθλητικές και κοινωνικές δράσεις. Με την αλλαγή του καιρικού σκηνικού, πολλοί φίλοι και λάτρεις των χιονοδρομικών αγωνισμάτων πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα στα κατά τόπους Χιονοδρομικά Κέντρα. Σε αυτό το πλαίσιο ο Βόλος και η Μαγνησία με το πλέον ιδανικό αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου έχουν όλες τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση αθλητών και τουριστών που θα αθληθούν – ψυχαγωγηθούν και θα διαφημίσουν τον τόπο μας».

Την Πανελλήνια συνάντηση των Ελληνικών Ορειβατικών Συλλόγων τίμησε με την παρουσία της και απηύθυνε χαιρετισμό και η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει