Με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρήγας Βελεστινλής» συναντήθηκε ο Χρ. Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας «Ρήγας Βελεστινλής» συναντήθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας, Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Μαγνησίας. Μεταξύ άλλων το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου υπογράμμισε τα εξής:

· Υπάρχει έντονο διδακτικό πρόβλημα, ιδιαίτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας. Πολλά νηπιαγωγεία λειτουργούν ακόμη σε δύο κύκλους εργασίας (πρωί – απόγευμα) με ότι αυτό συνεπάγεται στη διαδικασία μάθησης. Πέραν τούτου αρκετά από τα υπάρχοντα διδακτήρια (ιδιαίτερα τα μισθωμένα) βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και είναι ακατάλληλα για τη διδασκαλία μαθητών.
· Απαιτείται η ανέγερση νέων διδακτηρίων, με τρόπους σύγχρονους που να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών και με προδιαγραφές αντισεισμικότητας που να παρέχουν πλήρη ασφάλεια.
· Πρέπει να αυξηθούν οι λειτουργικές δαπάνες προς τις σχολικές επιτροπές έτσι ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται αποτελεσματικότερη.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της ΠΕ Μαγνησίας έθεσε το θέμα των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αναπληρώνονται οι εκπαιδευτικοί, που βρίσκονται σε άδεια κυρίως για λόγους υγείας ώστε να μην χάνονται εκατοντάδες διδακτικές ώρες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έθεσαν και άλλα ζητήματα, όπως οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και τα κενά που θα υπάρξουν στα σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ζήτησε τη συνέχιση της συνεργασίας με το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών και δεσμεύτηκε να προωθήσει στη Βουλή τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Μαγνησίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Μούσιος Απόστολος, ο γραμματέας Πολύζος Κώστας και τα μέλη του Δ.Σ. Μουντούρης Παναγιώτης και Καρακούσης Φωκάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει