Με τραγούδια και αναφορές παρουσιάζει ο Σύλλογος Βλάχων Μαγνησίας το βιβλίο «Ντουλμπέρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εκδήλωση θα γίνει στο Βόλο η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Ντουλμπέρα» της Χριστίνας Ρούσσου τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 στις 7 το απόγευμα στον Πολυχώρο Public (Όγλ με Κονταράτου). Η ιδιοτυπία της παρουσίασης έγκειται στη συμμετοχή της διοργάνωσης μαζί με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» του Συλλόγου των Βλάχων Μαγνησίας καθώς το βιβλίο αναφέρεται με τρόπο άμεσο και γλαφυρό στους Βλάχους και στη συμβολή τους στην ανάδειξη της ελληνικότητας.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Θα προηγηθεί ειδική αναφορά στο θέμα από την Ελένη Κατσώρα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Βλάχων Μαγνησίας ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί από την Πολυφωνική Χορωδία του Συλλόγου Βλάχων Μαγνησίας που θα αποδώσει το περίφημο τραγούδι «Νουλμπέρα» που στα αρμάνικα (βλάχικα) σημαίνει η γυναίκα με προσωπικότητα, δύναμη και ομορφιά. Παράλληλα δύο αυθεντικές στολές Βλάχων θα πλαισιώνουν το χώρο, προσφορά και αυτές από την Ιματιοθήκη του Συλλόγου Βλάχων Μαγνησίας.

Τα μυθιστόρημα «Ντουλμπέρα» είναι το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα της Χριστίνας Ρούσσου και αφορά στην ιστορία μιας δυναμικής γυναίκας ενώ παράλληλα παρουσιάζεται μια ολόκληρη εποχή. Από τα ημερολόγια της Αορίκα Ζιώππα – Κωνσταντίνου ξεδιπλώνεται η πολυτάραχη διαδρομή δύο οικογενειών από τις αρχές του 19ου αιώνα έως το ξημέρωμα του 21ου αιώνα Εξέχουσες παρουσίες Βλάχων στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική ζωή της κεντρικής Ευρώπης μας ταξιδεύουν από τη Νέβεσκα (Νυμφαίο Φλώρινας), τη Βιέννη, την Αλεξάνδρεια και την πολυεθνική Θεσσαλονίκη πριν την απελευθέρωση της Μακεδονίας με τελικό προορισμό τη σημερινή αρχόντισσα του Βορρά. Παρών ο έρωτας σε όλες τις εποχές δυνατός και καθοριστικός έως και καταστροφικός. Ένα ανάγνωσμα που συνεπαίρνει, αγγίζει, ταξιδεύει. Μια συγγραφέας με συνέπεια για να έχει απαιτητά συνέχεια στη γραφή της…..

Το βιβλίο «Ντουλμπέρα» της Χριστίνας Ρούσσου την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστεί στη Λάρισα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει