Μουτσινάς: Στις καλένδες το «Παρατηρητήριο» για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και στη Θεσσαλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Άλλη μια κυβερνητική εξαγγελία, που ανακοινώθηκε πριν ένα χρόνο από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παραμένει ανεκπλήρωτη.

Η λειτουργία «Παρατηρητηρίου» για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου της βίας στα σχολεία από μαθητές προς μαθητές δεν προχωράει, παρά το γεγονός της αύξησης τέτοιων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν 41.422 μαθητές και παρουσιάσθηκε στις 6 Μαρτίου στο Μαρούσι από το ΥΠΕΠΘ, το 34,69% έχει πέσει θύμα εκφοβισμού.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε ως αναφορά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», στο οποίο αναφέρεται ότι το υπουργείο Παιδείας «ξέχασε» να ενεργοποιήσει το θεσμό του Παρατηρητηρίου και στη Θεσσαλία, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων πέρυσι που διατυμπάνιζαν το μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Ο κ. Μουτσινάς με την αναφορά του καλεί τον υπουργό Παιδείας να ενεργοποιήσει ουσιαστικά και άμεσα το θεσμό του Παρατηρητηρίου πανελλαδικά και στην περιοχή μας, ώστε να παταχθεί αποφασιστικά η κάθε μορφή βίας εντός του σχολείου, για να αισθανθούν οι μαθητές και οι γονείς προστατευμένοι και ασφαλείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει