Μουτσινάς: Στον αέρα η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Δημοσίων Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στις καλένδες παραπέμπει η κυβέρνηση την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Δημοσίων Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Πάρι Μουτσινά.

Ειδικότερα, ο κ. Μουτσινάς στην ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τόνιζε ότι πέρασαν τρία χρόνια από τη δημοσίευση του νόμου 4224 (27.10.11), το εν λόγω Π.Δ. δεν έχει ακόμη εκδοθεί και χιλιάδες υπάλληλοι συνεχίζουν να στερούνται την προσμέτρηση του χρόνου εργασίας τους στον ιδιωτικό τομέα, με αρνητικές επιπτώσεις στη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη.

Στην απάντησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει: «….η αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, αξιολογείται συνολικά, με γνώμονα τις δημοσιονομικές επιπτώσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018».

Στο ίδιο μήκος κύματος απαντά και ο κ. Μητσοτάκης: «… η εν λόγω ρύθμιση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μισθολογικής δαπάνης των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, ζήτημα επί του οποίου επιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών».

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις των υπουργών ο κ. Μουτσινάς δήλωσε:

«Πέρασαν τρία χρόνια από την δημοσίευση του νόμου και ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει καταρτίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ακολουθήσουν τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να εκδοθεί το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπεται. Ο εμπαιγμός και η αδικία για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, καλά κρατεί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει