Μουτσινάς: Το μεγάλο σκάνδαλο του αιώνα είναι αυτό της Αγροτικής Τράπεζας

HXHTIKO: “Nιώθω ότι σ’ αυτό το κοινοβούλιο, με αυτά τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα, δεν θα είχα τη δυνατότητα να προσφέρω”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, μιλώντας στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, με αφορμή την ανοιχτή του επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας ως το μεγάλο σκάνδαλο του αιώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την μη συμμετοχή του στο κοινοβούλιο, ο κ. Μουτσινάς δήλωσε: “Το κοινοβούλιο είναι ένας στίβος, όπου πραγματικά όταν θα ‘σαι πρέπει να μπορείς να προσφέρεις, νιώθω ότι σ’ αυτό το κοινοβούλιο, με αυτά τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα, δεν θα είχα τη δυνατότητα να προσφέρω και θεωρώ ότι δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάτι σε αυτή τη φάση. Θα ήθελα να είμαι στο κοινοβούλιο με ένα σοβαρό κόμμα, το οποίο θα βάζει στόχους και θα τους υλοποιεί, θα έχει ειλικρίνεια και αμεσότητα με τον πολίτη, για να μπορείς να παρεμβαίνεις και να αλλάζεις πράγματα, αλλιώς δεν έχεις κανέναν λόγο να είσαι στο κοινοβούλιο και να παίρνεις ένα μισθό, αυτό δε νομίζω ότι περιποιεί τιμή… Σήμερα, όπως είναι διαρθρωμένα τα κόμματα, νομίζω ότι θα οδηγούμαστε από μνημόνιο σε μνημόνιο”.

Αναφερθείς στην υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας, ο κ. Μουτσινάς είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: Το μεγάλο σκάνδαλο του αιώνα είναι αυτό της Αγροτικής Τράπεζας, την οποία την λεηλατήσαν, ήταν τεράστια η περιουσία της Αγροτικής Τράπεζας. Πρέπει να επαναφέρουν την Αγροτική Τράπεζα και την φιλοσοφία της. Πρέπει τώρα, με άλλο πνεύμα να την επαναφέρουμε. Το μεγάλο σκάνδαλο έγινε με την παράτηση του εξαμήνου, φτάσαμε στο καλοκαίρι με το δημοψήφισμα, έπεσαν οι μετοχές στο ελάχιστο και εξαγοράστηκαν έως και με 7 λεπτά”, είπε μεταξύ άλλων και ανέλυσε την υπόθεση.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτή επιστολή Μουτσινά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Αποστόλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει