Μ. Μιτζικός: Αποχετευτικό και κακής ποιότητας νερό ταλανίζουν το Διμήνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για τα προβλήματα του Διμηνίου αλλά και του Σέσκλου ενημερώθηκε σε περιοδεία που πραγματοποίησε σε Διμήνι και Σέσκλο, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μιχάλης Μιτζικός.

Ο κ. Μιτζικός, συνοδεία με την Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Βόλου κα Κέρσα Σπανομήρτου, συμμετείχε σε σύσκεψη με την συμμετοχή του πρώην Δημάρχου Αισωνίας κ. Δημήτρη Καντόλα και του Προέδρου του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνου Λάμπρου και άλλα τοπικά στελέχη, στην οποία του αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Διμήνι, μεταξύ άλλων το πρόβλημα αποχέτευσης και της ποιότητας νερού. Ακόμη η έλλειψη καθαριότητας και η πορεία υλοποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Ο 39χρονος Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου επανέλαβε, ότι δεν νοείται, με τόσο ακριβά τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ, να μην έχει η περιοχή ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης και καλής ποιότητας νερό.

Επίσης, κάτοικοι του Διμηνίου τον ενημέρωσαν πως Κυριακές και αργίες δεν έχει αστικό λεωφορείο η περιοχή, ενώ του τέθηκε υπόψη και το αίτημα της ομάδας ΑΕ Διμηνίου, να της παραχωρηθεί υπό προϋποθέσεις το γήπεδο, πρόταση που ο κ. Μιτζικός δεσμεύτηκε να εξετάσει.

Αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στο Σέσκλο

Εξάλλου ο 39χρονος δικηγόρος – οικονομολόγος, συνοδεία της κας Κέρσας Σπανομήτρου, συναντήθηκε με αυτοδιοικητικά στελέχη στο Σέσκλο. Μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Τσιαμήτα και συζήτησαν για τις προοπτικές ανάδειξης και αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, ώστε να προσελκύουν τουρίστες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, να υποστηριχθούν οι κτηνοτροφικές μονάδες και να αναβαθμιστεί το αγροτικό οδικό δίκτυο. Ο κ. Μιτζικός ενημερώθηκε και για το χρόνιο πρόβλημα με τον ισόπεδο κόμβο Σέσκλου στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, που είναι «καρμανιόλα». Χρόνιο αίτημα των δημοτών Σέσκλου είναι η κατασκευή ανισόπεδης διάβασης, τόσο για τον δρόμο Βόλου-Λάρισας, όσο και για την σιδηροδρομική γραμμή, που διέρχεται από την ίδια περιοχή και όπου έχουν βρει τον θάνατο κατά καιρούς σε τροχαία δυστυχήματα πολλοί διερχόμενοι.

Όπως ανέφερε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, είναι επιτακτική η ανάγκη, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να ανακατασκευαστεί συνολικά ο δρόμος Βόλου-Βελεστίνου, να λειτουργήσει ο φωτισμός, να τοποθετηθούν προστατευτικά κιγκλιδώματα και να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με τα «σαμαράκια» στο ύψος του 304 ΠΕΒ. Η επίσημη οδική πρόσβαση προς το Βόλο είναι απαράδεκτο, να έχει την σημερινή άθλια κατάσταση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει