Μ. Χρυσοβελώνη: «Κοινωνικά εγκληματική η απόφαση,μετά από 30 χρόνια, για ομαδικές απολύσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Βουλευτού Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας κα. Χρυσοβελώνη, για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων στη Χαλυβουργία υπογραμμίζει:

«Χωρίς αμφιβολία η απόφαση που απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις προκαλεί σοκ και δέος στην ελληνική κοινωνία. Επιβεβαιώνει όμως την πλήρη ισοπέδωση των πάντων στο βωμό του Μνημονίου.

Χωρίς αμφιβολία η απόφαση αυτή καταστρέφει ζωές, διαλύει οικογένειες, είναι άκρως αντεργατική, απάνθρωπη και κοινωνικά εγκληματική ενώ είναι βέβαιο ότι
θα εκτινάξει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά της ανεργίας, διευκολύνοντας κάθε είδους αυθαιρεσίες στους χώρους εγασίας.

Η κυβέρνηση φαίνεται αξιολόγησε λανθασμένα το μήνυμα από τις πρόσφατες εκλογές.

Ποιά ανάπτυξη έρχεται και από ποιό μνημόνιο τελικά βγαίνουμε όταν έρχονται σήμερα οι πρώτες, μετά από 30 και πλέον χρόνια, ομαδικές απολύσεις;

Είναι ευρέως γνωστές οι θέσεις των επιχειρήσεων -και ειδικά της Χαλυβουργίας Ελλάδος – ότι το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για την ομαλή λειτουργία τους είναι το αυξημένο κόστος ενέργειας.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, αποδείχτηκε ανίκανη να προστατεύσει τόσο τα συμφέροντα των λιγοστών πλέον ελληνικών επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται και πάλι να πληρώσουν την κυβερνητική ανεπάρκεια.

Η απόφαση για ομαδικές απολύσεις στην Χαλυβουργία είναι βέβαιο ότι θα πλήξει και την τοπική μας οικονομία, στη Μαγνησία. Πάνω από 500 οικογένειες ζουν από την συγκεκριμένη βιομηχανία. Και τώρα «καρδιοχτυπούν» για την ζωή τους, για την επιβίωσή τους. Αντί η κυβέρνηση να βοηθήσει την εταιρία, κάτι ακριβώς το αντίθετο.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και εγώ προσωπικά, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην περάσει το μέτρο των ομαδικών απολύσεων. Θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει