Μ. Χρυσοβελώνη: «ΌΧΙ στις αυθαίρετες λύσεις για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή τις φημολογούμενες μετακινήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βάσει του σχεδίου «Αθηνά», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το σχέδιο «Αθηνά» που προωθεί η Συγκυβέρνηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει ακόμη «άκρως απόρρητο» και οι όποιες επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας διαρκώς αναβάλλονται ανεξήγητα.

Η μυστικότητα είναι τέτοια που δεν έχουμε ακόμα μάθει ποια είναι τα πραγματικά κριτήρια που χρησιμοποίησε για να καταλήξει στις προτάσεις κατάργησης – συγχώνευσης των ΑΕΙ. Αν δηλαδή αυτά τα κριτήρια είναι αντικειμενικά και μετρήσιμα, αν προήλθαν από κάποια διαφανή αξιολόγηση των υπαρχουσών δομών. Δεν γνωρίζουμε ουσιαστικά τίποτα ούτε για την μέθοδο ούτε για τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν από τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Για αυτό το λόγο και χωρίς καμία διάθεση τοπικισμού θέλω να δηλώσω τα εξής εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Στην Θεσσαλία δεν θα δεχτούμε καμία συγχώνευση ή μεταφορά τμημάτων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας αλλού, χωρίς πραγματική τεκμηρίωση. Δεν θα δεχθούμε μεθοδευμένες επιλογές, για εμάς χωρίς εμάς. Δεν θα δεχθούμε να εξαιρεθεί η τοπική κοινωνία από τον διάλογο, ο οποίος όπως λέει ο κ. Αρβανιτόπουλος πρόκειται να ακολουθήσει. Με δυο λόγια, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυθαίρετες ή μικροπολιτικές δήθεν λύσεις που θα είναι σε βάρος του εκπαιδευτικού έργου του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, των φοιτητών του και τελικά της ίδιας της κοινωνίας της Μαγνησίας.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει