Νέα Αγχίαλος: Ένας τόπος … πολλές επιλογές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου , υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι με μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική παραλία επι των πλείστων της Νέας Αγχιάλου.

Η Νέα Αγχίαλος για μία ακόμη χρόνια είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους ντόπιους κι αλλοδαπούς παραθεριστές της στο καταπράσινο τοπίο της με την πεντακαθαρή θάλασσα και τις οργανωμένες ακτές της, τα ποικίλλα τουριστικά καταλύματα και φυσικά τα τσιπουράδικα και ταβέρνες της, με τους γευστικότατους πληθωρικούς μεζέδες συνοδεία ντόπιου αγνού τσίπουρου και κρασιού!

Ήδη από το τέλος Μαϊου, η Νέα Αγχίαλος έχει παρουσιάσει μια σημαντική κίνηση αλλοδαπών τουριστών σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα της πόλης μας, που θα διερκέσει μέχρι μέσα Οκτωβρίου. Απόρια αυτών οι δράσεις μας και συμμετοχή μας στις τουριστικές εκθέσεις του Δήμου Βόλου στο εσωτερικό κι εξωτερικό.

Ασφάλεια Υδάτων

Οι τελευταίες έγκριτες αναλύσεις θαλασσίων υδάτων, ανέδειξαν περίτρανα την μεγάλη ασφάλεια κολυμβητικών υδάτων της Νέας Αγχιάλου, διαψεύδοντας ποικίλες διαρέουσες φήμες που εξέφραζαν το αντίθετο.

Από την άλλη, δεν είναι τυχαίο που επί σειρά ετών η Νέα Αγχίαλος έχει αποκτήσει την Γαλάζια Σημαία, σήμα κατατεθέν με υψηλές προδιαγραφές, για την ασφάλεια κολυμβητικών υδάτων και οργάνωσης της παραλίας. Σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε απο καρδίας την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου για την βοήθεια της υλοποίησης του προγράμματος απόκτησης της Γαλάζιας Σημαίας στην πόλη μας.

Από την μεριά μας, ως Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενισύχουμε την προσπάθεια αυτή (στα πλαίσια της άρικτης συνεργασίας μας με τον Δήμο Βόλου) διανέμοντας για τρίτη συνεχή χρονιά χάρτινα τασάκια άμμου, που μας έχουν διατεθεί απο τον Δήμο Βόλου κι από την χρόνια συνεργασία μας με την Helmepa, με απόρια να έχει μειωθεί η γόπα στην παραλία κατά 2/3. Τοποθετούμε ποικίλες ενημερωτικές πινακίδες, προσφορά της Helmepa, για την διατήρηση των καθαρών ακτών και θαλασσών μας.

Παράλληλα από φέτος έχουμε αρχίσει πρόγραμμα συστηματικής καθαριότητας κι απολύμανσης στα αποδυτήρια των λουόμενων, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους λουόμενους επισκέπτες της πόλης μας και τοποθέτηση ενημερωτικών δίγλωσσων φυλλαδίων εντός αυτών για την ασφαλή κολύμβηση και προστασία από καλοκαιρινούς κινδύνους.

Καθαριότητα

Η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, έχει συνεχή συνεργασία κι επικοινωνία με το τοπικό συμβούλιο και με τους φορείς καθαριότητας του Δήμου Βόλου για την μέγιστη καθαριότητα της πόλης μας. Η προσπάθεια και συνενόηση αυτή έχει αποφέρει άμεσα έμπρακτους καρπούς! Ειδικά η κεντρική παραλία της Νέας Αγχιάλου καθώς και οι βασικοί πεζόδρομοι καθαρίζονται καθημερινά προσδίδοντας το θεμιτό οπτικό αποτέλεσμα στους συμπολίτες μας και του επισκέπτες της πόλης μας. Η αρωγή του Δήμου Βόλου φέτος είναι ουσιαστική και καθοριστική, και με την δικιά μας συνδρομή, έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την Νέα Αγχίαλο σε μιά από τις ποιό καθαρές κι οργανωμένες παραλίες του νομού μας.

Εστίαση – Διασκέδαση

Ο επισκέπτης στη Νέα Αγχίαλο, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα γαστρονομίας… Από τα παραδοσιακά τσιπουράδικα και τις ταβέρνες πάνω στο κύμα, που αναμφίβολλα προσφέρουν (ειδικά τα τελεύταια χρόνια) μια πανδαισία πλουσιοπάροχων ποιοτικών ψαρομεζέδων συνοδεία ντόπιου αγνού τσίπουρου, καθώς και τα ντόπια γευστικότατα ψητά κρέατικα, σούβλες και ποικιλίες, στις πολυάρθμες ταβέρνες και σνακ της περιοχής μας με ντόπιο κρασί Αγχιάλου. Ετσι, καλούμε του συμπολίτες μας, κι αυτούς που δεν έχουν επισκευτεί ποτέ την Νέα Αγχίαλο, να έρθουν μια βόλτα στην πόλη μας και είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνουν θαμώνες της Νέας Αγχιάλου!

Δράσεις – Εκδηλώσεις

Ήδη από τις αρχές Ιουνίου έχουν αρχίσει και φέτος το καλοκαίρι, μία σειρά δράσεων κι εκδηλώσεων στη Νέα Αγχίαλο.

Καθημερινά πλέον (μέχρι τέλος Αυγούστου) υπάρχουν προγράμματα Άκουα αερόμπικ – Ζούμπα – Στεπς, Μπιτς Βόλλεϋ και μια σειρά άλλων πρωϊνών αθλήματων, που παρέχονται δωρεάν από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, για την καλύτερη ψυχαγωγία των παραθεριστών και λουομένων στην πόλη μας.

Από την άλλη μία σειρά βραδυνών εκδηλώσεων και συναυλιών περιμένουν τους επισκέπτες της Νέας Αγχιάλου για να τους ψυχαγωγήσουν με κορύφωση αυτών, το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Νέας Αγχιάλου, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών και φυσικά την Γιορτή Κρασιού με την επιμέλεια κι αρωγή του Δήμου Βόλου, του Αργοτικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» και τοπικών συλλόγων της περιοχής.

Για όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της πόλης μας μπορεί κανείς να ενημερωθεί από το ειδικό εντυπο εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου καθώς επίσης κι απο το αναλυτικό έντυπο της Ένωσης Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου, που διατίθεται σε όλα τα καταστήματα και σημεία ενδιαφέροντος.

Ο απότερος σκοπός όλων αυτών των φετινών μας εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και ιδιαίτερα των επισιτιστικών επιχειρήσεων της Νέας Αγχιάλου, (άμεσης κι έμμεσης οικονομίας), οι οποίες με μεγάλη δυσκολία άντεξαν τις οικονομικές αντιξοότητες του χειμώνα που μας πέρασε, προσπαθώντας να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στην πόλης μας, προωθόντας ταυτόχρονα την γαστρονομία της πόλης μας.

Ταυτόχρονα, ο κοινωνικός ρόλος της Ένωσης Επαγγελματιών Νεας Αγχιάλου είναι η διασκέδαση της τοπικής μας κοινωνίας προσφέροντας τους στιγμές ψυχαγωγίας μέσω ποικίλλων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το τοπικό συμβούλιο και τον Δήμο Βόλου για την αμέριστη βοήθειά τους σε ποικίλους τομείς των δράσεων μας μέχρι τώρα, τους συλλόγους της πόλης μας για την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία που μας διέπει τόσο χρόνια και ιδιαίτερα ,για μία ακόμη φορά, όλους τους συναδέλφους κι επιχειρήσεις της Νέας Αγχιάλου της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που με την συνολική ομοψυχία που μας διακρίνει, κατορθώνουμε όλοι μαζί κάθε φορά να βάζουμε ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου μας που τόσο αγαπάμε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει