Νέο ID.2all – Το μικρότερο και πιο προσιτό ηλεκτρικό της VW με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, 20:30

Νέο ID.2all – Το μικρότερο και πιο προσιτό ηλεκτρικό της VW με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

H VW παρουσίασε διαδικτυακά το νέο ID.2all, ένα concept που ουσιαστικά είναι η προεπισκόπηση ενός μοντέλου παραγωγής, που η αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκαλύψει για την ευρωπαϊκή αγορά το 2025. Η εταιρεία σχεδιάζει το EV να έχει αρχική τιμή κάτω από 25.000 ευρώ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως το ID.2all είναι ένα από τα δέκα νέα EV που η VW θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2026. 

Σύμφωνα με την εταιρία, το ID.2all θα είναι τόσο ευρύχωρο όσο ένα Golf αλλά τόσο προσιτό όσο ένα Polo. Θα «πατάει» στην πλατφόρμα MEB Entry, η οποία θα του επιτρέψει να γίνει το πρώτο μοντέλο ID με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Το μοντέλο έχει μήκος 4.050 χιλιοστά, πλάτος 1.812 χιλιοστά  και ύψος 1.530 χιλιοστά. Είναι πιο κοντό από το Golf, αλλά έχουν παρόμοια μεταξόνια. Η διάταξη του μάλιστα του επιτρέπει να προσφέρει από 490 έως 1.330 λίτρα χώρο αποσκευών.

Το concept που παρουσιάστηκε διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 222 ίππων, ο οποίος επιτρέπει στο μοντέλο να κάνει το 0-100χλμ./ώρα σε κάτω από 7 δευτ. ενώ έχει 450χλμ. αυτονομίας.

Το concept παρουσιάζει μια νέα αλλά οικεία σχεδιαστική γλώσσα για τη μάρκα. Το μπροστινό μέρος έχει ένα στοιχείο φωτισμού πλήρους πλάτους ανάμεσα στους προβολείς, οι οποίοι βρίσκονται όλοι πάνω από έναν χαμογελαστό κάτω προφυλακτήρα. Το πίσω μέρος έχει απλά φώτα, με τον προφυλακτήρα να διαθέτει εμφανή μαύρο διαχύτη. 

Όπως τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα, στο εσωτερικό του ID.2all κυριαρχούν οι ψηφιακές του οθόνες. Η μία λειτουργεί ως πίνακας οργάνων με 10.9 ίντσες μέγεθος, και η άλλη είναι περισσότερο σαν ένα τάμπλετ τοποθετημένο οριζόντια στην μέση του ταμπλό. Μάλιστα η εταιρία άκουσε τα παράπονα του κόσμου και πρόσθεσε αρκετά φυσικά μπουτόν για ευκολότερη χρήση.

Το ID.2 παραγωγής θα διατίθεται στην Ευρώπη σε δύο χρόνια από τώρα, ενώ η εταιρία ήδη έχει δηλώσει πως εργάζεται πάνω σε ένα ακόμα μικρότερο μοντέλο, το οποίο θα είναι ακόμα πιο προσιτό.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, 20:35

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει