Να μην υπολογιστούν τα επιδόματα στο εισόδημα ως όριο για τις εκπτώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Να μην υπολογιστούν τα επιδόματα αναπηρίας, προνοϊακό, εξωιδρυματικό, διατροφικό κλπ, στο εισόδημα ως όριο για τις εκπτώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, ζητά ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο βουλευτής, καταθέτοντας αναφορά την από 31/10/2014 επιστολή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ “Ε.Σ.Α.με.Α.”, επεσήμανε:

«Κύριε Υπουργέ,

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, ως πρώτα θύματα της κρίσης αλλά και διαχρονικά ως φτωχότεροι από τον γενικό πληθυσμό, πρέπει να προστατευθούν με τις κατάλληλες εκπτώσεις και απαλλαγές από την οικονομική αφαίμαξη που προκαλεί ο ΕΝΦΙΑ.

Τα επιδόματα αναπηρίας δίνονται ως βοήθημα σε ανθρώπους με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις για να αντιμετωπίσουν ως ένα βαθμό το πρόσθετο και μεγάλο κόστος που επιφέρει η αναπηρία τους, και δεν μπορεί να εννοούνται ως εισόδημα. Σας παρακαλώ λοιπόν να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά ώστε τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους να προστατευθούν από την ανέχεια και τη φτώχεια.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει