Ν. Τσάνης: Από την προσπάθεια δεν αποκλείεται κανένας. Ο τόπος μάς έχει ανάγκη όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου Δημάρχου Αλμυρού, με την παράταξη Ενωτική Δημοτική Κίνηση, Νίκου Τσάνη, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και μέσω του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, τους συνδημότες που συμμετείχαν στην Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση στις 16/2, πού κάλεσε η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» και με εξέλεξαν ως επικεφαλής της κίνησης για τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου.

Αναγνωρίζω την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω. Δίνω το λόγο μου ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στο ρόλο που μου εμπιστεύθηκαν οι συνδημότες που στηρίζουν την προσπάθεια για να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας.

Πιστεύω ότι οι δημότες της περιοχής του Αλμυρού αξίζουμε από τη μια καλύτερες δημοτικές υπηρεσίες όσον αφορά στα θέματα της καθημερινότητας και από την άλλη είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε όλοι μαζί νέο όραμα για τον τόπο μας. Ο Αλμυρός και η περιοχή του έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο γεωργικό και κτηνοτροφικό κέντρο προϊόντων υψηλής ποιότητας, με παράλληλη ανάπτυξη πολύμορφου τουρισμού από τον Παγασητικό μέχρι την Όθρυ.

Θα ήθελα απευθυνόμενος σε κάθε συνδημότη μου, να μεταφέρω τρία σαφή μηνύματα από την ανοικτή λαϊκή συνέλευση.

Πρώτον: Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» θα συμμετέχει στις Δημοτικές Εκλογές ως ακηδεμόνευτη αυτοδιοικητική παράταξη, χωρίς καμιά κομματική εξάρτηση και «παλαιοκομματικές» λογικές, και φυσικά, χωρίς καμιά εξάρτηση από οποιαδήποτε συμφέροντα.

Η διακήρυξη μας αναφέρει: «Στην “Ενωτική Δημοτική Κίνηση” συμμετέχουμε πολίτες της περιοχής μας, χωρίς την καθοδήγηση πολιτικών κομμάτων, με σεβασμό στις πολιτικές απόψεις του καθενός, … ως ενεργοί πολίτες της περιοχής, πέρα από κομματικές και ιδεολογικές διαφορές, μπορούμε να επεξεργαστούμε πολιτική για τα τοπικά θέματα….»

unnamed2.jpg

Δεύτερον: Η προσπάθεια μας για να δημιουργηθεί μια νέα, σύγχρονη δημοκρατική δημοτική κίνηση, που αποτελεί ένα κυρίαρχο κοινωνικό αίτημα, έγινε σε συνεχή επικοινωνία με την τοπική κοινωνία. Δημόσια καλέσματα, δύο λαϊκές συνελεύσεις με μεγάλη συμμετοχή, διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «Τοπική ανάπτυξη, κοινωνία και αυτοδιοίκηση», συνεχείς συσκέψεις και συζητήσεις με τους συνδημότες σε όλα σχεδόν τα δημοτικά διαμερίσματα για ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, παρεμβάσεις και δημοσιοποίηση προτάσεων για την λύση προβλημάτων κ.α. Είναι γεγονός ότι σε αυτή την πορεία υπήρξαν λάθη και παραλείψεις που οφείλονται μόνο σε απειρία και αδυναμίες αυτών που πήραμε την πρωτοβουλία. Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε διάθεση να αποκλείσουμε κανένα συνδημότη από μια συλλογική προσπάθεια για το καλό του τόπου μας και την ανανέωση της τοπικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής, άλλωστε δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα.

Για παράδειγμα έγινε λόγος για αποκλεισμούς, με αφορμή το κάλεσμα στη λαϊκή συνέλευση του Νοέμβρη, είτε από παρεξήγηση , είτε γιατί κάποιοι θέλουν να συκοφαντήσουν τις ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες. Φυσικά στην λαϊκή συνέλευση του Νοέμβρη με σαφήνεια καλούνταν χωρίς κανένα αποκλεισμό όλοι οι δημότες, όπως και στην λαϊκή συνέλευση του Φλεβάρη.

Η διακήρυξη μας άλλωστε αναφέρει: «Από αυτή τη προσπάθεια δεν εξαιρείται κανένας που θέλει να προσφέρει για τον τόπο και την κοινωνία. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν.…»

Τρίτον: Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» δεν είναι άχρωμη. Συν-διαμορφώνουμε με την τοπική κοινωνία όραμα, σχέδιο, πολιτική για τον τόπο μας και απορρίπτουμε τις λογικές που φέρουν ακέραια ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα της περιοχής μας.

Η διακήρυξη αρχών και των βασικών στόχων του προγράμματος αποτελεί για μας δέσμευση, είναι η πολιτική μας πυξίδα. Γι’ αυτά που λέμε σήμερα πρέπει αύριο να δώσουμε λόγο στην τοπική κοινωνία.

Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» είναι μια συλλογική προσπάθεια που λειτουργεί με δημοκρατικές αρχές. Η γραμματεία της παράταξης έχει την ευθύνη για τη διαμόρφωση του προγράμματος και τη δημιουργία του ψηφοδελτίου σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Φυσικά τίποτε δεν είναι κλειστό, ούτε η γραμματεία, ούτε το ψηφοδέλτιο, ούτε το πρόγραμμα, όλοι μαζί θα τα διαμορφώσουμε.

Τελειώνοντας, ως εκπρόσωπος της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης», καλώ σε συστράτευση όλους τους συνδημότες που συμφωνούν με την Διακήρυξη και τους Βασικούς Στόχους του Προγράμματος της Κίνησης. Όλοι μαζί να σηκώσουμε το ανάστημα μας για να αντισταθούμε στην υποβάθμιση της ζωής μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει