Ξεκίνημα με νίκη στα φιλικά για τον Ολυμπιακό, επικράτησε με 2-1 της Σλοβάτσκο

[ad_1]

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους, καθώς οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 2-1 σκορ της τσέχικης Σλοβάτσκο, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των ερυθρόλευκων ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του, πλην του Χουάνγκ που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι ο Ντόη.

Ο αγώνας: 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, ήταν αυτός που είχε την κατοχή και προσπάθησε να πιέσει. Στο 7ο λεπτό, ήρθε η πρώτη τελική για την Σλοβάτσκο, με ένα σουτ που πέρασε πάνω από την εστία του Τζολάκη. Στη συνέχεια, ήρθε η σειρά των Πειραιωτών να απειλήσουν με τον Καρβάλιο να τροφοδοτεί τον Ρόντινει και εκείνον να κάνει το γύρισμα για τον Ελ Αραμπί που σούταρε με τη μπάκα να κοντράρει και να περνά άουτ.

Στη συνέχεια, οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ. Ο Μπιελ έδωσε την πάσα στον Ελ Αραμπί, ο οποίος πλάσαρε και έκανε το 1-0. Η Τσέχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, με τον Τζολάκη να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γιουρόσκα. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν και πάλι δίχτυα. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Φορτούνη που κοντρόλαρε και πάσαρε στον Αραμπί, ο Μαροκινός πάτησε περιοχή, πέρασε τον τερματοφύλακα και εκτέλεσε για το 2-0.

Mε αλλαγές για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος καθώς, ο Μαρτίνεθ επέλεξε τους Πασχαλάκη, Ρέτσο, Μπα, Ραμόν, Ντόη, Ανδρούτσο, Καρβάλιο, Φορτούνη, Μασούρα, Βρουσάι και Ελ Αραμπί να ξεκινήσουν, με τον Ντόη μάλιστα πηγαίνει αμυντικό χαφ μπροστά από Μπα και Ρέτσο. Στη συνέχεια, η Σλοβάτσκο, μείωσε με τον Γιουρόσκα να σκοράρει με πλασέ για το 2-1. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, με τους Βρουσάι και Ανδρούτσο να συνεργάζονται από τα αριστερά, τον Ελ Αραμπί να υποδέχεται τη μπάλα και να σπάσει στον Βρουσαί που δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ.

Οι “ερυθρόλευκοι” επέμειναν, αυτή τη φορά με τον Φορτούνη να επιχειρεί δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας των Τσέχων απέκρουσε. Αλλαγές ξανά για την ομάδα του Μαρτίνεθ, με τον Μασούρα να περνά στην κορυφή της επίθεσης, όπως έχει δοκιμαστεί και στις προπονήσεις, με τον Ελ Αραμπί που αποτελεί το μοναδικό καθαρόαιμο φορ, να περνά εκτός. Στο 76ο λεπτό, ο Μπουτούτσι έκανε τη σέντρα, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να επιχειρεί την προβολή χωρίς όμως να καταφέρνει να βρει τη μπάλα. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε, με το 2-1 να διατηρείται έως το τέλος.

Γκολ: 29′, 44′ Ελ Αραμπί / 50′ Γιουρόσκα

Ολυμπιακός 1ο μέρος: Τζολάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Μπα, Ροντινέι, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο, Φορτούνης, Μπιελ, Βρουσάιμ, Ελ Αραμπί.

2ο Μέρος: Πασχαλάκης, Ρέτσος, Μπα, Ραμόν, Ντόη, Ανδρούτσος, Καρβάλιο, Φορτούνης, Μασούρας, Βρουσάι, Αραμπί

Στο 64ο λεπτό μπήκαν: Λιάτσος, Ζινκερνάγκελ, Μπαγκαλιάνης, Μπουτούτσι και Πέπε. Στις θέσεις των Μπα, Καρβάλιο, Φορτούνης, Βρουσάι και Αραμπί.

Σλοβάτσκο: Χέκα, Κάντλετς, Χόφμαν, Τράβνικ, Πετρζέλα, Ντόσκι, Μιχάλικ, Κιμ, Χάβλικ, Ρέιμπερκ, Γιουρόσκα

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει